TKB Şube Başkanı Uzunlu: “Kadınları yok saymak eşkiyalıktır”

Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, Emine Bulut’un öldürülmesiyle yeniden gündeme gelen kadın cinayetlerine isyan etti. Uzunlu, “Evlilik bir sözleşmedir. Kadınlar mal değildir. Kimse kimsenin sahibi değildir. Evlilik akdi kanunen ve dinen fesih edilebilir. Kanunları hiçe saymak, kadınların üzerimde hak iddia etmek olsa olsa eşkıyalıktır” dedi.

Emine Bulut’un eski eşi tarafından öldürülmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Ayşe Uzunlu da, emine Bulut cinayetiyle yeniden gündeme gelen ‘Kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Uzunlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:  “ Anne lütfen ölme! Hangi anne böyle bir dünyada evlatlarını bırakıp gitmek ister. Bir kadını daha kaybettik. Emine Bulut eski kocası tarafından çocuğunun gözleri önünde katledildi. Erkekleri bu kadar azgın, bu kadar kaba, bu kadar ruhsuz yapan nedir?

Dönüp aileye,  okula ve topluma bakmak lazım. Bu erkekler bu toplumda yetişti. Yeter artık! Erkek çocuklarınızı insan gibi yetiştirin. Sevgi, saygı, adalet ve hoşgörü ile büyütün. Bunun için de böyle bir aileye sahip olmamız ve böyle bir toplum içinde büyümüş olmamız gerekli. Her kademede; devlette, ailede, okulda saygı,sevgi,hoşgörü ve adalet içinde yaşamalıyız.

Bunun ötesinde toplum yaşamımızı düzenleyen kanunlarımız var. Hali hazırda var olan kanunların özellikle İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 sayılı Ailenin Korunması Kanunun uygulamalarından geri adım atmamamız gereklidir. Bir takım çıkar çevrelerinin kanunları aşındırmaya çalışması, İstanbul Sözleşmesinin önleyici tedbirlerinin uygulanmasında yavaş kalınması, kanunların uygulanmasında gelişigüzel kararlar verilmesi, iyi hal indirimleri , trajikomik sebep değerlendirmeleri yapılarak bir yere varılamayacağı açık değil mi?

Evlilik bir sözleşmedir. Kadınlar mal değildir. Kimse kimsenin sahibi değildir. Evlilik akdi kanunen ve dinen fesih edilebilir. Kanunları hiçe saymak, kadınların üzerimde hak iddia etmek olsa olsa eşkıyalıktır. Bu kadar kadın cinayeti olan bir ülkede devlet ve toplum artık tarafını seçmelidir.

Elimizde ne var? Bir KATİL… Annesiz bir YAVRU… Yitip giden bir HAYAT… Bir daha bir daha bir daha...”

Google+ WhatsApp