Trabzon´da Amatör Spor Haftası Etkinleri Başladı

Spor bilinci ve kültürün oluşturulması, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi ve il spor merkezlerine kayıt yaptıran çocukların müsabaka tecrübesi kazanması amacıyla düzenlenen

Spor bilinci ve kültürün oluşturulması, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi ve il spor merkezlerine kayıt yaptıran çocukların müsabaka tecrübesi kazanması amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında her ilde olduğu gibi Trabzon´da da açılış töreni yapıldı.
Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı´na bırakılan çelengin ardından protokol ve sporcular 19 Mayıs Spor Salonu´na Trabzon Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu´na kadar yürüdü. Buradaki açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, milli güreşçi Selçuk Çebi, antrenörler ve sporcular katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Spor kulübü sayısı 204, futbol dışında lisanslı sporcu sayımız 31 bin 810, faal sporcu sayımız 6 bin 259, futbol şehri olan Trabzon´umuzda lisanslı sporcu sayımız ise 33 bin 349, toplam lisanslı sporcu sayımız da 70 bin 897´dir. İnşallah bu sporcularımızı bu gibi etkinlikler sayesinde kendilerini geliştirerek dünya şampiyonlarını çıkartabilecekler" dedi.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, "Spor kenti Trabzon gerçekten ülkemizde nüfus ölçeğine baktığımız zaman şehirlerde olmayan spor salonlarına sahibiz. Tesis kortlarından, kapalı yüzme salonlarına kadar ciddi bir spor altyapısına sahibiz. Bunun en önemli etkeni bu salonları doldurabilecek sporcuların olması ve bu sporcuları yetiştiren fedakar kulüplerin olmasıdır. Trabzon´un en önemli sermayesi budur diye düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplamda 70 kulübe eşofman, çanta ve forma takımdan oluşan malzeme yardımı yapıldı.
(OK-TK-S)

17.10.2014 16:01:26 TSI

Google+ WhatsApp