Turizm gezisinin son durağı Ağırnas oldu

Turizm gezisinin son durağı Ağırnas oldu

15-22 Nisan Turizm Haftası’ kapsamında haftanın 5’inci gününde Ağırnas’ta Mimar Sinan Evi ve Yeraltı Şehri gezileri düzenlendi. Turizm Haftası; Kara Mustafa Paşa Külliyesi, Erdemli Vadisi ve Ağırnas gezisiyle birlikte tamamlanmış oldu.

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ’15-22 Nisan Turizm Haftası’ kapsamında Ağırnas Mimar Sinan Evi ve Yeraltı Şehri gezisi düzenlendi. Vali Yardımcısı Ömer Tekeş’in de katılmış olduğu gezi programına İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, KAYOTED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erdal, KAYTİD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sarıçam, TÜRSAB Erciyes Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ali Emre Mart, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Gezide Müdür Şükrü Dursun ile Rehber Ahmet Bektaş tarafından Mimar Sinan Evi ve Yeraltı Şehri’nin tarihçesi katılımcılara anlatıldı.
 
Valiliğin katkılarıyla hafta boyunca birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade eden Müdür Şükrü Dursun, “KAYOTED, KAYTİD ve TÜRSAB eşliğinde güzel etkinlikler gerçekleştirdik, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın da katılımıyla birlikte Mimar Sinan’a tekrardan değinmiş olduk. Şehrimizin değerlerini daima anlatmak ve yaymak istiyoruz, bu manada dolu dolu bir hafta geçirmiş olduk. Her yıl yapacağımız bu etkinlik haftasında şehrimizin başka bir değerini, tarihini anlatmaya ve tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.
 
KAYTİD Başkanı Serdar Sarıçam da Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in etkinliğin düzenlenmesinde sağlamış olduğu katkılardan ötürü teşekkür ederek “Yeşilhisar Erdemli gezimizin ardından Mimar Sinan’ı da anmış olduk” diye konuştu.
 
KAYOTED Başkanı Murat Erdal ise sektör temsilcilerinin Turizm Haftası’nı kutlayarak Ağırnas gezisiyle birlikte etkinliklerin tamamlandığını ifade ederek katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
 
Kayseri’nin kış turizmi dışında gastronomisi ve tarihiyle de bir büyük bir turistik potansiyel barındırdığını belirten TÜRSAB Yetkilisi Ali Emre Mart, “Kayseri’yi tanıtma hususunda etkinliğin başarılı olduğunu düşünüyoruz. Pandemi sebebiyle 3 yıldır turistik faaliyetler konusunda eksik kalınmıştı, etkinliğe vermiş oldukları katkılardan ötürü sayın valimize ve il kültür turizm müdürümüze şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp