Türk Futbolunun ve Kayserispor'un Kurtuluşu

Türk Futbolunun ve Kayserispor'un Kurtuluşu


Sizlerinde bildiğiniz gibi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) arasında "Türk Futbolunu Kurtarma" protokolüimzalandı.  TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel MüdürüHüseyin Aydın, futbol kulüplerinin 15 finans kuruluşuna borcu bulunduğuna dikkat çekerek, yeniden yapılandırmayla kulüplere para vermeyeceklerini belirtti. Futbol kulüplerinin bankaların uzun süredir çalıştığı müşterileri olduğunu belirten Aydın ''Diğer şirketlere hayatta kalabilmeleri için yaptığımız şeyi, futbol ekonomisi için de yapıyoruz, yapmaya çalışacağız. Kredi riskini bir yere taşımayacağız refinansman yok. Kimse bunu çok görmesin'' dedi. Kulüplere verilen hiçbir kredinin silinmesinin söz konusu oladığımın altını çizen Aydın ''Diyelim ki bir kulüpte dört banka var. Dört banka sisteme katılacak, teminatlar bölüşülecek ve bunlar vadeye bağlanacak '' diye konuştu. 

TFF Başkanı Yıldırım Demirörenise, sıfır borçla ilerleyen kulüplere jest yapacaklarını söyleyerek; “Medipol Başakşehir, Kasımpaşa, Göztepe, Demir Grup Sivasspor gibi kulüplerimiz sıfır borç ile ilerliyor. Berat bakanımızla konuştuk bu kulüplere bir jest yapalım dedik” ifadesini kullandı.Başkan Demirören'in yapılacağını bahsettiği jest tam olarak nedir belli değil. Ama bu kulüplere borçsuzluklarından dolayı ilave avantajlar sağlanacağını düşünüyorum.

Gelelim Kayserispor'a. Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonunun ilk yarısını 19 puanla 13. sırada noktalandıran Kayserispor, ne yazık ki devre arasında transfer yapamayacak. 1 dönem transfer yasağı bulunan ve bu cezayı devre arasında çekecek Kayserispor'un140 Milyon TL borcu olduğunu başkan Erol Bedir bizzat açıkladı. "Türk Futbolunu Kurtarma" projesinin Kayserispor'a  ilaçgibi geleceğini düşünüyorum.

Bir şekilde borçyükünühafifletecek olan Kayserispor maddi kaygılarının son bulması ile ligin ikinci yarısında başarılı sonuçlara imza atacaktır. Kafası rahatlayan futbolcular sahaya gerçek performanslarını yansıtacaklardır. Yönetiminde  bu yeni dönemde kulübüilave borçyüküaltına sokmadan gelir getirici hamleler yapması oldukça önemli. Ve tabiki alt yapıya önem vererek, alt yapıdan yetişecek Kayserili gençlerimizin A takımda yer almaları ve oynamaları gerekiyor.

Saygı ve sevgilerimle...

Google+ WhatsApp