UCUZ İNSAN PAHALI HAYAT…

UCUZ İNSAN PAHALI HAYAT…


Ekonomi bize  yansıyan haliyle kötü mü? Evet kötü. Hayat her geçen gün biraz daha pahalı hale geliyor mu? Evet öyle. Enflasyon yüksek, hayat pahalılığı vatandaşı canından bezdirdi mi? Evet bezdirdi. 

Satırlarıma şöyle bir cümle kurmakla başlamak istiyorum ucuz olan insan hayatı pahalı olan hayat şartları yaşam şartlarımızın maksimum seviyede pahalı olmaya başladı demeyeceğim zaten hayat şartlarımız standart olarak hep pahalıydı. Fakat pandeminin gelmesi ve git gide yükselen döviz kurları, günden güne daha da yaşamı zorlaştırdı. 

 

Bu hayat pahalılığının rekorunu kıran ve en çok zam gören, en çok fiyat artışı olanların ilk sırasında gıda ürünleri geliyor.. Market reyonları arasında göz gezdirdiğimizde Günden güne artan gıda fiyatları ne yazık ki şu anda fahiş fiyatları buldu. Bu ülkede eğer bir kilo yoğurdun fiyatı 7- 8 liradan satılıyorsa ve artık insan en basit besin kaynağı olan, yoğurt ve yumurta bile yiyemiyorsa vay halimize. Hayatın pahalı insan yaşamının ucuz olduğu garip bir ülkede, neyin değerli neyin değersiz olduğunda habersiz yaşayıp gidiyoruz. Ama inkar etmemek gerek ucuzlukta var..Kadınlar kuytu bir köşe öldürülüyor, çünkü yaşam ucuz ..Taciz, tecavüzün bini bir para, ceza yok, önlem yok çünkü yaşam ucuz Gasp, cinayet, hırsızlık almış başını gidiyor, onlarca sabıkası olan suçlular sokakta dolanıyor aldıran yok çünkü yaşam ucuz ..Rüşvet, kayırmacılık, yolsuzluk zirvede, liyakate dürüstlüğe saygı yok çünkü yaşam ucuz ..

Aslında ağlanacak halimize bir de da gülelim diyorum. Bizde rahmetli Kemal Sunal'ın filmlerindeki komik trajedileri yaşayacağımız günlere geldik. Artık rüyalarımıza ay sonu kâbusu, kira derdi, faize binen kredi kartları borcu ve daha nicesi gelmektedir.

Google+ WhatsApp