Van'daki çığ faciasında can kaybı 41'e yükseldi; 2 kişi aranıyor

Van'daki çığ faciasında can kaybı 41'e yükseldi; 2 kişi aranıyor

Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ faciasında ölenlerin sayısı 41'e yükseldi. AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre ise Van'da meydana gelen iki çığ faciasında toplam 41 kişi yaşamını yitirdi, 84 kişi de yaralandı.

Jandarma, AFAD, UMKE ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren, çığ altında kaldığı değerlendirilen kişilere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında şu ana kadar 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Çığ altından çıkarılan 3 kişi ambulanslarla Van'daki hastanelere nakledilirken, kar kütlesi altında olduğu değerlendirilen 2 kişi için bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bugün olay yerine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Narlıca köyünden olay bölgesine sivillerin geçişlerine de izin verilmiyor. Yolda tedbir alan jandarma ekipleri, geçişlere sadece köye kadar izin veriyor.

AFAD: VAN'DAKİ ÇIĞDA 41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 84 KİŞİ YARALANDI

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'da meydana gelen iki çığ faciasında toplam 41 kişinin yaşamını yitirdiğini, 84 kişinin ise yaralandığını açıkladı.        

AFAD, Van-Bahçesaray karayolunun Karabet geçidi mevkiinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde meydana gelen çığ facialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgilere göre, toplam 41 kişinin hayatını kaybettiği, 84 kişinin ise yaralandığı belirtilerek, çığ altında kalan AFAD Van İl Müdürü ile Birlik Müdürünün hastanedeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Bölgede, olası çığlara karşı önlem olarak yapay patlatma çalışmaları yapıldığı kaydedilerek, "Alanda, çevre illerden 85 AFAD Arama Kurtarma Uzmanı ve Ankara'dan askeri uçakla gelen 75 kişilik Jandarma Arama Kurtarma ile 10 kişilik AFAD ekipleri çalışıyor. Bölgede toplamda 180 personel, 23 araç ve 1 Mobil Koordinasyon Merkezi görev yapıyor. Haberleşmenin aksamaması için alanda iki mobil baz istasyonu kuruldu. 2 mobil baz istasyonu daha bölgeye sevk edildi. Türk Kızılay, 700 kişilik kumanya dağıtımı yaptı. Alanda, AFAD Van haricinde çevredeki 7 ilden AFAD ekipleri görev yapıyor."

Açıklamada ayrıca, AFAD'ın İzmir, Bursa ve Samsun arama kurtarma birliklerinin olası bir ihtiyaca karşı tedbiren teyakkuz durumuna geçirildiği belirtildi.

Google+ WhatsApp