Vekil Akar: “Batı iki yüzlü olduğunu bir kez daha göstermiştir”

Vekil Akar: “Batı iki yüzlü olduğunu bir kez daha göstermiştir”

Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı, TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen eylemi lanetledi. Akar, “Batı, iddia ettiği medeniyet ve çağdaş değerler konusunda ne kadar başarısız ve iki yüzlü olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine bastı.
 
Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı, TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyla ilgili paylaşımda bulundu. Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen eylemi lanetleyen Akar, “İsveç’ten sonra Danimarka'da da milyarların kutsal kitabı Kuran-ı Kerim’e karşı barbarca ve Orta Çağın karanlık Avrupa’sını hatırlatan bir saldırı daha gerçekleşmiştir. Bu ilkelliği ve alçak saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Batı, iddia ettiği medeniyet ve çağdaş değerler konusunda ne kadar başarısız ve iki yüzlü olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milyarlarca Müslüman; Batılı yönetimlerin, kamuoyunun, din adamlarının ve akl-ı selim sahibi bireylerin derhal tavır ve tedbir almalarını bekliyor. Failler hakkında gerekli işlemler derhal yapılmalı, Müslümanları tahkir ve tahrike derhal son verilmeli; Müslümanlar da çağın her türlü meşru imkan ve fırsatlarını kullanarak kutsal değerlerine sahip çıkmak için tek tek ve topluca her türlü gayreti göstermelidir” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp