Yapılacak Olan CHP İl Kongresi

Yapılacak Olan CHP İl Kongresi'ni Değerlendiren İl Başkanı Mustafa Ayan:

Yapılacak Olan CHP İl Kongresi'ni Değerlendiren İl Başkanı Mustafa Ayan:

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan yapılacak olan olağan kongre hakkında “26 Aralık Cumartesi günü olağan kongremizi yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yönetimine yeni yöneticilerine kavuştuğu, yeni idarecilerine kavuştuğu yeni anlayışa kavuştuğu bir gün” diye konuştu.
Şuana kadar 3 adayın adaylık başvurusu yaptığını belirten Ayan, “3 adayımız var. Ben yeniden adayım. Sayın Kemal Nakiboğlu yarın açıklayacak. Ve Feyzullah Keskin’de adaylığını açıklayacak. 14 günlük süremiz var. Bu süreç zarfında bir takım gelişmeler de olabilir. Birisi hariç 15 ilçemizde kongrelerimizi tamamladık. Delegasyonumuz tamam. Seçim kuruluna müracaatımızı yaptık. 26 Aralık saat sabah 10.00 itibarıyla İl Kültür Müdürlüğü üst salonda kongremizi açacağız. Tabi bu 2 yıllık dönem seçimlerin olmadığı bir dönem gibi görünüyor. Eğer olağanüstü bir şey olmazsa bu 2 yıl Cumhuriyet Halk Partisi için çok önemli. Yönetim anlamında disiplin anlamında üyelerimizin motivasyonu anlamında eğitimi anlamında rahat bir süreç. Bu 2 yılın yönetimlerce bence bu anlayışta gelişmesi ve partililerin bu anlamda en üst düzeye çıkması anlamında bir çalışma yapması gerekiyor. Bizim de genelde programımız bu olacak” diye konuştu.
İl kongresinin ardından kurultay olacağını dile getiren Ayan, “İl kongresi sonunda kurultayımız olacak. Sayın genel başkanımızın adaylığı devam ediyor. Diğer 3 arkadaşımızın da Sayın Balbay’ın, Umut Oran’ın ve Sayın Muharrem İnce’nin de adaylığı söz konusu. Orada da bir yarış olacak. Tabi o yarışın sonucunda yönetim nasıl değişir bir programla seçilmiş ilçe ve illeri nasıl yönlendirir onu şuanda bilemiyorum. Ancak kim seçilirse seçilsin sayın genel başkanımız ve parti meclisi üyelerimizle merkez kurulumuzla uyumlu çalışacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Gençlik kollarımızın seçimlerini yaptık. Melikgazi, Kocasinan ve Talas’ta başkanlarımızı seçtik. İl Kongresi’nden sonra gençlik kolu il başkanımızı da seçeceğiz. Kadın kollarımız kongrelerini yapıyorlar. Çoğunluğun olduğu yerde kongre çoğunluğun olmadığı yerlerde atama yoluyla gençlik kolu başkanlarımızı da tespit ediyoruz. Talas’ta gerçekleştirdik. Melikgazi ve Kocasinan’da çalışmalarımız devam ediyor. Seçimle gelen tüm organlarımıza da yöneticiler seçildikten sonra tamamlamış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp