Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın 9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi’nde Konuştu

Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın 9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi’nde Konuştu

Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, 9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi’nin 100. yıl Özel Açılış Oturumu’na konuşmacı olarak katıldı. Öztaşkın, Kayseri’de bir sünger fabrikasından doğup bugün bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Yataş Grup’un öyküsünü, başarısının sırlarını konuklarla paylaştı.Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, 11 Ekim’de KalDer Kayseri Şubesi tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kalite Yolculuğu” ana teması ile düzenlenen 9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Özbakır modaratörlüğünde gerçekleştirilen “Türkiye'den Dünyaya Başarı Yolculuğu” başlıklı 100. yıl Özel Açılış Oturumu’nda konuşan Öztaşkın, Yataş’ın başarı öyküsünden dijital dönüşüm çalışmalarına, çalışanlara sundukları eğitim fırsatlarından gençlere önerilere dair birçok konuda bilgi verdi, deneyimlerini paylaştı.

Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, 11 Ekim’de KalDer Kayseri Şubesi tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kalite Yolculuğu” ana teması ile düzenlenen 9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Özbakır modaratörlüğünde gerçekleştirilen “Türkiye'den Dünyaya Başarı Yolculuğu” başlıklı 100. yıl Özel Açılış Oturumu’nda konuşan Öztaşkın, Yataş’ın başarı öyküsünden dijital dönüşüm çalışmalarına, çalışanlara sundukları eğitim fırsatlarından gençlere önerilere dair birçok konuda bilgi verdi, deneyimlerini paylaştı.

 

“Kendimizin en iyi versiyonu olmaya devam ediyoruz”

Göreve geldiğinde değişim ve dönüşüm çalışmalarına önem verdiğini söyleyen Öztaşkın, “İlk değişim mobilya ve yatak grubunu birbirinden ayırma fikri ile başladı. Yataş denildiğinde çok uzun süredir insanların algısında sadece yatak vardı. Enza Home markamızın oluşum ve lansman sürecinin ardından mobilya ve yatak grubumuzu ayırmış olduk. Yepyeni bir anlayışla Yataş’ı daha genç ve günün ihtiyaçlarına uygun hale getirdik. Yataş bu çalışmaların ardından belirli bir kitlenin markası olmaktan çıkıp hedef kitlesini genişleterek gençleşti. Ar-Ge, teknoloji ve tasarımdan faydalanarak en iyi uykunun yanı sıra farklı ihtiyaçları yönelik ürünler ve özellikler geliştirdik. Bugün de sektör lideri ve yatak denince ilk akla gelen marka olarak, yenilikçi vizyonumuz ile ihtiyaca yönelik uyku ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturmaya ve yeniliklerle kendimizin en iyi versiyonu olmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“Şirket içinden yeni liderler yetiştiriyoruz” 

Dünya mobilya ve uyku ürünleri pazarından pay almayı hedeflediklerini belirten Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, globalde ortak zevk anlayışlarını birleştirmeye; hizmet ve ürün çeşitliliğini global pazara uygun hale getirmeye çalıştıklarının altını çizdi. Online satış kanalına verdikleri öneme de dikkat çeken Öztaşkın, online kanallarda satışa sunmak için hayatı kolaylaştıran fonksiyonel, çok amaçlı, kullanıcı dostu ürünler geliştirdiklerini anlattı. “İşimizin gerekliliği olarak tasarım ve teknoloji olmazsa olmazımız” diyen Öztaşkın, bu çerçevede çalışanlarının yeni teknolojilere uyum sağlaması, bu konularda kendilerini geliştirmeleri için çeşitli eğitimlerle destek verdiklerini söyledi. Öztaşkın, geleceğin liderlerine gerekli olan eğitimleri vererek şirket içinden yeni liderler yetiştirdiklerini de ifade etti. Yataş Akademi oluşumundan da bahseden Öztaşkın, online ve fiziksel olarak tüm çalışanlara yönelik kişisel ve mesleki eğitimler verdiklerini belirtti.

 

“Cumhuriyetimize, demokrasiye, doğruluğa, dürüstlüğe her daim sahip çıkın”

Konuşmasının son bölümünde gençlere önerilerde bulunan Öztaşkın, şunları söyledi: “Yaptığımız iyi en iyi şekilde yapmalı, kendimizi sürekli geliştirmeli kısacası kendimizin en iyi versiyonu olmalıyız. Tabii bütün bunları yaparken yüreğimizden vatan sevgisini de eksik etmemeliyiz. Kendi alanınızdaki gelişmeleri, değişimleri takip edin. Duygusal zekanızı, empati yeteneğinizi geliştirin. Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. İnsan haklarına, farklı fikir ve görüşlere saygı gösterin ve her şeyden önemlisi cumhuriyetimize, demokrasiye, doğruluğa, dürüstlüğe her daim sahip çıkın.”

Google+ WhatsApp