Yeryüzü Doktorları Depremzedelerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Yeryüzü Doktorları Depremzedelerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Yeryüzü Doktorları Depremzedelerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Ülkemizde yaşanan ve “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin hemen ardından harekete geçen Yeryüzü Doktorları; Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da gönüllü sağlık ekipleri ile birinci basamak sağlık hizmeti sundu. Aynı zamanda ilk üç günde depremzedelere acil müdahalelerde bulunarak 29 kişinin ameliyatını gerçekleştiren dernek, psikososyal destek çalışmaları da sunmaya devam ediyor.

Yeryüzü Doktorları Kahramanmaraş’ta Çadır Hastanesi ile Depremzedelerin Yanında

Yeryüzü Doktorları, Kahramanmaraş’ta Oniki Şubat Stadyumunda kurduğu çadır hastanede aile hekimi, genel cerrah, pediatri uzmanı, pratisyen hekim, hemşire, psikolog ve eczacıdan oluşan gönüllü ekibi ile depremzedelere destek oluyor. Kurulan çadır hastanede günde yaklaşık 500 depremzedeye sağlık hizmeti sunuyor.

Hatay’da Sağlık Çadırında, Adıyaman’da Konteyner Sağlık İstasyonu ile Hizmet Sunuyor

Hatay’daki sağlık çadırında pratisyen hekim, dahiliye uzmanı, hemşire ve eczacıdan oluşan ekibi ile sağlık hizmetleri kapsamında günde 150’den fazla depremzedeye ulaşan dernek, Adıyaman’da ise 2 konteynerde kurduğu sağlık istasyonunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllü ekibi ile birinci basamak sağlık hizmeti sunmak için çalışıyor.

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’daki çalışmaların yanında; Malatya ve Gaziantep’e de ekipleriyle ilaç ve sarf malzeme sevkiyatı sağlayan dernek, bebek bezi ve battaniye gibi temel ihtiyaçların dağıtımıyla 5000 kişiye ulaştı.

Deprem faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunanYeryüzü Doktorları Genel Müdürü Ozan Mutlu, “Yeryüzü Doktorları olarak depremin ilk gününden beri bölgedeyiz. Hepimizi derinden etkileyen bu depremde ekiplerimizle öncelikli ihtiyaçların karşılanması, halkın yaralarının sarılması için hummalı şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda depremzedelerin sağlık ihtiyacını gidermek üzere çadır hastanelerimizde hizmet veriyoruz. Depremin neden olduğu olumsuz etkileri azaltmak, depremzedelerin içinde bulundukları bu süreçte yanlarında olmak amacıyla psikososyal destek çalışmaları da yürütüyoruz.” dedi.

Google+ WhatsApp