YETİNMEYİ BİLİRMİSİN !..

YETİNMEYİ BİLİRMİSİN !..


Bazen sanki hiçbir şeye yetişemiyormuş bazen de sanki gereğinden çok daha fazla işinizi bitirmişsiniz gibi hissettiniz mi? 

O zaman bu hafta nelere yetişebiliyoruz, nelere geç kalıyoruz ya da nelere yetişirken neleri gözden kaçırıyoruz diye düşünelim mi?     

Şimdi bir köşeye çekilip düşünmek için biraz vakit yaratın kendinize ve şunları sorun: “Hayatımda sahip olmadıklarım gerçekten ihtiyacım olan şeyler mi? Hayatımda sahip olduklarım, olmadıklarımdan daha mı yetersiz? Bir tercih hakkım olsaydı sahip olduklarımla olmadıklarımı değiştirir miydim?” Bunlara yanıtınız ‘Evet’se bir an bile düşünmeden her şeyi olduğu yere bırakıp yeni bir hayatın peşine düşün! Ama yanıtlarınız ‘Hayır’sa sahip olduklarınızın kıymetini bilin!

Herkesin farklı öncelikleri ve bakış açısı farklı olsa da insan en çok kendine geç kaldığını düşünür oysa geç kaldığımız zamanın ta kendisi! Eksik bırakılan her iş, yarım kalan her film ya da kitap, gidilmeyen ve ertelenen her buluşma telafisi en mümkün olan şeylerken zamanın hiçbir telafisi yok. En kıymetli şeyi ne kadar da hoyratça harcıyoruz. 

Bu aralar herkesin dilinde ‘Zamanı kaçırmak’ diye bir söylem var ama sadece söylem. Bunu söyleyenlere baktığımda kimisi evlilik için, kimisi çocuk için, kimisi iş değiştirmek için, kimisi ev ya da araba sahibi olmak için kullanıyoruz bu cümleyi; peki ya mutluluk? Herkesin mutlu ol(a)mamaktan şikayet ettiği ama mutluluğu nesnelere ya da insanlara bağladığı bir dünya düzeninde pek de karşılık bulmuyor sanki ‘Zamanı kaçırmak’ cümlesi…içinde taşıdığı şeydir mutluluk; hem de herkese ve her şeye rağmen! Evet, her şeye rağmen… Sorunsuz, mükemmel, sıkıntısız hayatlar isteyerek mutluluğu yakalayabileceğimizi sanıyoruz çoğu zaman. Hele ki içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar da düşünülünce “mutluluk=para” denkleminin içinde sıkışıp kalan bir çok hayat görebilirsiniz etrafınızda. Aslında doğru da bir denklem ama ne kadarı? Kimseye ihtiyaç duymadan ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kadarı sizi mutlu ediyor mu yoksa hep daha fazlası diyerek ihtiyacınız olmayan şeyleri de olmazsa olmazınız mı yapıyorsunuz?‘Yetinmeyi bilir misin sana verdiği kadarıyla hayatın?’ diye nasıl da güzel soruyor şarkıda… 

İşte bunun için zamanı kaçırmayın; kaçan zamanın kıymette telafisi yok…

Şimdi kahvenizi yudumlarken, kıymet verdiklerinizi düşünün ve kendi kıymetinizi görün; görün ki kendinize biçtiğiniz değer, hep suçladığınız hayatı salın gitsin.

Google+ WhatsApp