Yöneltilen sorulara cevap gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

Yöneltilen sorulara cevap gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

Kayseri OSB’ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan’a 15 soru yöneltti. Yöneltilen sorulara cevap gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

 

Kayseri OSB’de devam eden çekişme bir türlü bitmek bilmiyor. OSB Başkanı Nursaçan’ı 'müsrif harcama yapmak' konusunda eleştiren OSB’ne Sahip Çık Platformu, bu kez basın yolu ile 15 soruluk bir metin yayınlandı.

Yayınlanan metindeki sorular dikkatleri üzerine çekerken gözler de OSB Başkanı Tahir Nursaçan’a çevrildi.
Basında kendi yönetimi lehine çıkan her haberi gereken tüm mercilerde kullanan Başkan Nursaçan'ın bu sorulara yanıt verip vermeyeceği ise merakla bekleniyor.

İşte OSB yönetimine yöneltilen 15 soru:

Soru 1: Kayseri OSB’nin IDC Savunma Sanayi Tic. AŞ ile ilişkisi nedir? Ne boyuttadır?
Bu şirketin ortaklarının Osmanlı Odası Eserlerinin alındığı Kırmızı Beyaz Sanat Galerisi ile bir akrabalık ilişkisi var mıdır?Yeni kurulan IDC Firmasından ne tür danışmanlık hizmeti alınmıştır ki yaklaşık 2.500.000TL ödenmiştir. Kayseri OSB Savunma Sanayi programından, IDC Firma ortaklarının yurt dışı bağlantıları nedeniyle mi çıkarıldı?

Soru 2: Önceki Genel Kurullarda Kayserispor'a verilen ve borç verme şeklinde kayıtlara geçen 300.000TL için bu borç işlemi bağışa dönsün temennisinde bulunan belediye başkanımızı yuhalatacak dereceye kadar tepki gösteren Sn. Nursaçan, Kayserispor’un deplasman konaklama bedeli olan 270.000TL'lik faturayı Kayseri OSB kasasından ödediniz mi?
2020 Yılında Kayseri OSB kasasından 200.000TL ödeyerek loca satın aldınız mı? Bu işlemler için Genel Kurul veya bakanlık onayı aldınız mı?

Soru 3: 01.05.2019 / 01.12.2020 tarihleri arasında Türkiye İhracaatçılar Meclisi üzerinden Dubai Ticaret Merkezi için OSB kasasından yaklaşık 72.000.000TL para gönderdiniz mi? Bu miktar için OSB adına Halk Bankası'ndan kredi kullandınız mı?


2019 yılı içerisinde 4 kişinin katıldığı 3 gecelik Dubai gezisi için OSB kasasından 100.000TL ödendi mi?Dubai projesinin teşvik haricinde kalan kısmı için katılımcılara bir bedel bildirimi yapıldı mı? Bu bedeller için herhangi bir teminat alındı mı? Katılımcı firmalar bu bedelleri ödemez veya ödeyemez duruma gelirlerse bu bedelleri kim karşılayacaktır?

Soru 4: GES için teminat mektubu yerine alınan senet olayı için OSB'ne Sahip Çık Platformuna dava açacaktınız, açtınız mı? Açtıysanız davanın akıbeti ne durumdadır?


Soru 5: Topladığınız Scada Sistem bedellerini idari bina yapımında kullandığınız için EPDK yüklü miktar ceza kesecekken, şehrimizin ileri gelen siyasileri devreye girerek sanayicimiz için bu durumu düzelttiler mi?

 

Soru 6: Ortağı olarak göründüğünüz Kayseri Atık Şirketi'nin 2016 yılındaki Kırım Gezisi ile bir ilişkisi var mıdır? OSB adına katıldığınız gezilerde şahsınız ve sirketiniz adına
İş görüşmeleri ve bağlantılar kurmaya çalışmayı etik buluyor musunuz?

Soru 7: Kayseri OSB’nin 172.000.000 TL borcu olduğu iddiamızı belgelerle çürütmeyi düşünüyor musunuz?


Soru 8: 2016 yılındaki genel kurulda 14 Milyon TL tutacak diyerek onay istediğiniz idari bina için (Arsa Dahil) maliyetin 23.000.000USD olduğu doğru mudur?


Soru 9: Fuar alanını 300.000TL + KDV ye kiraya verdiğiniz TÜYAP Fuarcılık’tan başka bir bedel alabildiniz mi? Bu kira bedelini nasıl belirlediniz? Belirlerken Maliyet/Yıl analizi yaptınız mı?


Soru 10: 2019 yılında koşulları tutmamasına rağmen yönetim kurulu üyelerine işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verdiz mi? Verdiyseniz diğer koşulları tutmayan sanayicilerimize işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı neden vermiyorsunuz?


Soru11: Yap işlet devret ile yapılan ve Yapı Kredi Bankası'nın oturduğu binayı 1.000TL bedelle Vakıfa devretme kararı aldınız mı? Bu binayı kiralayan Emlak Katılım Bankası ile Vakıf Mülkü gibi sözleşme düzenlediniz mi? Daha sonra medyada yayınlanan yazılar üzerine sözleşmeyi OSB adına değiştirdiniz mi?


Soru 12: Okul mülkiyeti ve Tır parkı alanını vakıfa devretmek için yönetim kurulu kararı aldınız mı?


Soru 13: Sadece 2016 yılında basılan 8 kitap için OSB kasasından 8 sefer de toplam 356.000USD para ödediniz mi?


Soru 14: Basın yayın eski müdürünüz Recep Yıldırım, sizin müfettiş ifadenizdeki basına verilen paralar konusu ile ilgili suçlamaları nedeniyle mi istifa etti?


Soru 15: Sizden önceki yönetimi, yönetim kuruluna arsa vermişler diyerek eleştirmenize rağmen, 2020 yılında kendi yönetim kurulunuza arsa vermenizi ne kadar doğru buluyorsunuz?

Google+ WhatsApp