Yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

ÇANAKKALE'DE ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

Çanakkale'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü ve 'Türk Silahlı Kuvvetleri Günü' düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu.

Türk Silahli Kuvvetleri adına konuşma yapan Deniz Binbaşı Anıl Yeşilyuva, “Türk tarihinde, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zafer ile Anadolu’nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş, yine 26 Ağustos 1922’de başlatılan Başkomutan Meydan Muharebesi de 30 Ağustos’ta zafer ile sonuçlandırılarak ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol açılmıştır” dedi. Burak GEZEN/ÇANAKKALE

KONYA'DA, BİSİKLET TURUYLA 30 AĞUSTOS KUTLAMASI

Konya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen törenle kutlandı. Kentte 'Zafer için pedalla' temalı bisiklet turu gerçekleştirildi.

Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü, koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlı katılımla kutlandı. Kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve protokol üyeleri katıldı. Çelenk sunumunun ardından 'Zafer için pedalla' temalı bisiklet turu gerçekleştirilip, şehitlik ziyaret edildi.   İsmail AKKAYA/KONYA

GÜN DOĞUMUNDA 'ZAFER BAYRAMI' COŞKUSU

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da turistik işletme sahipleri ve tatilciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı gün doğumunda, denizde Türk bayrağı açıp, İzmir Marşı söyleyerek, kutladı.

Yerli ve yabancı yüzlerce tatilcinin uğrak yeri Adrasan'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması gün doğumuyla başladı. Güneşin ufuk çizgisi üzerinde belirmesiyle birlikte otel işletmecileri ve tatilciler, denizde Türk bayrağı açıp, İzmir Marşı'nı söyledi. Denizin üstünü sarıya boyayan gün doğumu anlarına, ellerinde bayraklarıyla eşlik eden tatilciler, Zafer Bayramı'nı ayrıcalıklı kutladıklarını belirterek, hatıra fotoğrafı çekti. Gün doğumunda 30 Ağustos kutlaması için 1 gün önceden plan yaparak, günün anlam ve önemine göre kırmızı- beyaz giyinmeyi seçen tatilcilerin ellerindeki boy boy bayraklar da gün doğumunun görsel güzelliğiyle birleşti.

Ailesiyle tatil yaptığını söyleyen Kader Kültü, ilk kez gün doğumunda elinde bayrağıyla 30 Ağustos kutlaması yaptığını ve çok heyecanlandığını anlattı.

Bayrağını omzuna alıp, denize girerek, güneşin doğumunu izleyen Zeynep Çetinkaya Akküçük, "30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl benim için çok daha değer kazandı ve unutulmaz anıların birikmesine sebep oldu. Bayrağımla birlikte bu güzel sularda olmak, bana gurur verdi" dedi.

İZMİR MARŞI'NI OKUDULAR

Otel işletmecisi Nedime Aykurt, "Bizler bu sabah 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak için burada toplandık. Gün doğarken bayrağımızı dalgalandırdık ve İzmir Marşı'nı hep bir ağızdan söyledik. Çok anlamlı anlardı" diye konuştu.

Otel sahibi Serkan Konuralp de "Bugün 30 Ağustos'un coşkusuna Adrasan'daki turistik işletmelerin sahipleri ve konaklayan tatilcilerle birlikte eşlik ettik. Gün doğumuyla birlikte bayrağımızı açtık ve bayramımızı bir arada kutladık" dedi. İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Google+ WhatsApp