Zabıtadan Balık Denetimi

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Zabıta Müdürlüğü´nün İlçe Tarım ve Gıda Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa sürdürdüğü denetimlerde tezgahlarda satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uyg

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Zabıta Müdürlüğü´nün İlçe Tarım ve Gıda Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa sürdürdüğü denetimlerde tezgahlarda satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğu denetlendi.
Yapılan denetimlerde balıkların tazeliği ve balık boylarının yönetmelikte belirtilen standartlara uygun olup olmadıklarının kontrol edildiğini ifade eden Belediye Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, "Mevsim itibariyle tezgâhlarda yerini alan balıkların taze bir şekilde müşteriye sunulması, sağlıksız ortamda ve hijyensiz bir şekilde balık satışı yapılmaması için denetimler yapıyoruz. Yaptığımız denetimlerde standartlara uymayan balık tezgâhları hakkında uyarı ve ikaz edildi. Vatandaşlarımız olumsuz bir durumla karşılaştıklarında yada bozuk ürün satıldığını fark ettiklerinde mutlaka zabıtamıza haber vermelerini rica ediyoruz" dedi.
Yapılan denetimlerin süreceğini kaydeden Dursun, ilçedeki halk sağlığının korunması, Kdz. Ereğli´de yaşayan herkesin güvenle alış-veriş yapması için çalıştıklarını vurgulayarak şehrin değişik yerlerde kurulan pazar yerlerinde balık kontrollerinin devam edeceğini belirtti.
(VK-SA)

25.10.2014 18:13:42 TSI

Google+ WhatsApp