Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nın da düzenlenen törenle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende duygu dolu anlar yaşandı.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nın da düzenlenen törenle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende duygu dolu anlar yaşandı.


Yurt genelinde olduğu gibi Kayseri’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in de katıldığı törenler Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Vatandaşların da yoğun katılım sağladığı tören renkli anlara sahne oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün halk oyunları ekibi tarafından yöresel oyunlar sergilendi. Ayrıca, Ugandalı Abdulkerim Guenzi de zeybek oynadı ve izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında vatandaşlara seslenen Kayseri Valisi Süleyman Kamçı şunları söyledi:


‘’ "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarına ve vefat eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türk milletinin asaletinin bir göstergesi olan tarihte çeşitli olaylar meydana gelmiştir. Bunlardan birisi de 30 Ağustos Zafer Bayramı'dır. O anlamda tüm Türk milletinin birlikteliğinin ve beraberliğinin her zaman devam ettiğini görmek ve bilmek bizleri mutlu ediyor. Türk milleti asil bir millettir. Biz her şeye karşı birliktelik içerisinde hareket etmesini bilen bir milletin evlatları olarak bununla gurur duyuyoruz. Bunun en yakın örneği 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz 2016'da yapılan hain saldırı sonunda milletimizin nasıl kenetlendiğini hep birlikte gördük. Milletin varlığı, bayrağın ve ezanın söz konusu olduğu yerde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tek yumruk olması bizleri mutlu ediyor.’’

Tören geçişinin ardından kutlamalar sona erdi. Binlerce vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle katıldıkları törende birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 

Google+ WhatsApp