Hakkari'de Eren Kış-30 operasyonu başlatıldı
İçişleri Bakanlığınca Hakkari’de 571 personelin katılımıyla Eren Kış-30 Şehit Jandarma Çavuş Mehmet Sancar Operasyonu başlatıldı.
İçişleri Bakanlığınca Hakkari’de 571 personelin katılımıyla Eren Kış-30 Şehit Jandarma Çavuş Mehmet Sancar Operasyonu başlatıldı.
Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabında, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığında olan 5 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
İşverenle işçi arasındaki ihbar süresi davasına son noktayı koyan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, iş arama izninden yararlanmanın işçinin isteği koşuluna bağlı tutulmadığına hükmetti. Emsal kararla birlikte; talep bulunmasa da işçiye iş arama izni verilmesi zorunlu hale gelirken, işveren bu konuda bir takdir hakkına sahip olmayacak.
İşverenle işçi arasındaki ihbar süresi davasına son noktayı koyan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, iş arama izninden yararlanmanın işçinin isteği koşuluna bağlı tutulmadığına hükmetti. Emsal kararla birlikte; talep bulunmasa da işçiye iş arama izni verilmesi zorunlu hale gelirken, işveren bu konuda bir takdir hakkına sahip olmayacak.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, “Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirmesine karşıyız” dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Şubat akşamı insani yardım maksadıyla iki A400M uçağımızı Ukrayna'ya gönderdik. Aynı zamanda oradaki vatandaşlarımızın da tahliyesini planlamıştık. Oraya vardıktan sonra hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanında iki uçağımız şu anda bekliyor. Bu konuda hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla temaslarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Kiralık daire bakmak için geldikleri apartmanda asansörün düşmesi sonucu yaralanan 3 kişi mahkemenin yolunu tuttu. Asliye Ceza Mahkemesi, asansörün bakımını zamanında yaptırmayan apartman yöneticisiyle, yetkili firma sahibini mahkumiyete çarptırdı. Davada son sözü söyleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, ihmalkar apartman yöneticisi ile asansör bakım firması yetkilisinin ‘Taksirle Yaralama’ suçunu işlediğine hükmetti.
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, “7 bin 166 kırsal operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 280 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda 78’i sağ, 8’i teslim olmak üzere toplam 86 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı tarafından yeni bir reform paketinin hazırlıklarının yürütüldüğünü ifade etti. Erdoğan, 'Yeni düzenlemeyle artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Sadece takım elbise giyip kravat takarak ellerini önünde birleştirip başını yana eğerek sergilenen tiyatrovari görüntüler takdiri indirim gerekçesi olmayacaktır. ' dedi
Gaziantep’te yaşayan Ukraynalı 3 müzik öğretmeni, Rusya’nın ülkelerine yönelik işgal girişimini hüngür hüngür ağlayarak anlattı. Rusya’nın ülkelerini işgal etmeye çalışmasına hala inanamadıklarını söyleyen Ukraynalı öğretmenler, yaşananların kötü bir rüyadan ibaret olmasını istediklerini dile getirdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşürülen HDP’li Semra Güzel hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı, maskenin nerede takılıp nerede takılmayacağına yönelik ayrıntıları bir genelge ile duyurdu.
Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli yerine Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.
Sert hava koşulları, balık tezgahlarında etkisi gösterdi. Fırtınanın olumsuz etkisi bir haftada tezgaha 10 lira olarak yansıdı.
Uskumruya benzerliğiyle bilinen kolyoz balığı, Düzce'de tezgahları süslüyor. Kilosu 15 liradan alıcı bulan kolyoz, lezzetiyle de herkes tarafından rağbet görüyor.