12 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs ‘Kilit Operasyonu’yla yakalandı
Kayseri’de "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, polis ekipleri tarafından yapılan "Kilit Operasyonu" ile yakalandı.
Kayseri’de "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, polis ekipleri tarafından yapılan "Kilit Operasyonu" ile yakalandı.
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri OSB Teknik Koleji’nin yeni eğitim yılına başlaması nedeniyle Başkanvekili Murat Yibur ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Baktır’la beraber inceleme ve denetim ziyareti gerçekleştirdi.
Başkan Büyükkılıç, ‘sizi mi kıracağız?’ dediği Spor Okulları’na üye olan öğrencilerin kardeşlerine, Spor A.Ş. Spor Okulları’nda yüzde 50 indirim müjdesi verdi.
Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) 2021-2022 eğitim-öğretim yılında eğitmenler ve kursiyerler tarafından hazırlanan 3 bin 917 eserle “Erciyes’in İhtişamından Sanatın Zirvesine” Yıl Sonu Sergisi, Kayserililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleşen 35. Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı. Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, “Ahilik felsefesi Kayseri’ye yakışıyor” dedi. 35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından Yılın Ahisi Programı gerçekleştirildi.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Türk tarımının, önümüzdeki dönemde en fazla ihtiyaç duyacağı ve önlem alması gereken konusu, sulama için kullanılan suyun etkin ve israf edilmeden, doğru yöntemle kullanılması olduğunu söyledi. Başkan Akay, Kayseri Şeker’in bu çerçevede damlama sulama yöntemine öncülük ettiğini belirtti.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından başlatılan ve her ay gençlerle farklı bir kitap tahlilinin yapıldığı ‘Gençlerle Kitap Sohbetleri’nin Eylül ayı programı gerçekleşti. Bu ayki programda katılımcı olarak Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de yer aldı.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından özel bir şirket çalışanlarına, kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin ve farkındalığın arttırılması amacıyla eğitim verdi.
Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Yemliha Mahallesi'nde kanal borusunun patlamasından dolayı vatandaşların evini su bastı. Evlerin geniş çapta maddi hasar gördüğü mahalle sakinleri, 1 haftadır kendilerine yardım eli uzanmasını bekliyor.
5 Nisan 2022 tarihinde Gesi bölgesinde çiftçilere 10 ton aspir tohumunun ücretsiz dağıtıldığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, toprak ile buluşan tohumların artık birer aspir tarım ürünü olarak hasat edildiğini ve bugün ilk hasatı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yahyalı Belediyesi’nin girişimleri ve hayırsever iş adamlarının desteği ile Yahyalı’ya Tekstil Atölyesi kuruldu.Bina tahsisi Yahyalı Belediyesi tarafından, makine ve ekipman desteği ise hayırseverler tarafından yapılan Tekstil Atölyesinde ilk etapta 25 kadın çalışmaya başladı.
Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Kapadokya Uluslararası IP (Intellectual Property/Fikri Mülkiyet) Günleri etkinliğinin yedincisi düzenlendi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından basit bakım-onarım işlerini yerine getirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Onarım Timi’ 2 haftada 100’den fazla onarım çalışması gerçekleştirdi.Gerek Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından tespit edilen eksiklikleri gerekse de vatandaşların iletişim merkezine ulaştırdıkları talepleri anında değerlendiren Onarım Timleri birçok noktada küçük eksiklikleri kısa sürede çözüme kavuşturmaya devam ediyor.
Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçenin dört bir yanında yol yapım ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan hizmetlerle Kayseri’nin ulaşımını daha konforlu hale getireceklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla hizmet atağını sürdürdüklerini ve her alanda olduğu gibi ulaşımda da Kocasinan’a çağ atlatmaya devam ettiklerini söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın, tüm öğrencilere daha uygun ulaşım imkânı sağlayabilmek adına abonman biletlerini 155 TL’den 100 TL’ye indirdiği uygulama yoğun ilgi ile karşılandı. Yeni fiyatın geçerli olduğu 15 gün içerisinde 3 bin 996 yeni başvuru oldu.