Kayseri İl Sağlık Müdürü Benli: Hastane yükümüz artıyor
KAYSERİ İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, "Hastane yükümüz artıyor. İşimiz olmadıkça dışarı çıkmayalım" dedi.
KAYSERİ İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, "Hastane yükümüz artıyor. İşimiz olmadıkça dışarı çıkmayalım" dedi.
Kayseri Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (KAYEMA) Başkanı Erdoğan Doğan, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin yaklaşması ile her yıl olduğu gibi bu yıl da ağaçların bakım ve budama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Ağaçların sağlığı ya da devrilme tehlikesi olup olmadığı ‘akustik tomografi yöntemi’ ile belirlenirken, budanan atıklar ise gübreye dönüştürülerek yeniden doğaya kazandırılıyor.
Talas Belediyesi Ali Dağı 360 Sosyal Tesisinin yapımı tüm hızıyla sürüyor. Ali Dağı’nı bambaşka bir hüviyete büründürecek olan tesisin inşaatında incelemeler yapan Başkan Yalçın, Talas’a hem çok şık bir sosyal tesis hem de 20 bin m² yeşil alan kazandıracaklarını söyledi.
KAYSERİ'nin Pınarbaşı ilçesinde, jandarma ekiplerince gerçekleştirilen yol uygulamasında durdurulan yolcu otobüsünün bagaj kısmında 450 gram esrar ele geçirildi. Otobüste yolcu olarak bulunan F.Y. isimli şüpheli gözaltına alındı.
KAYSERİ'de, 'yan bakma' nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada T.T. (20) sol omzundan yaralandı. Olayın şüphelisi D.Ö. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.
KAYSERİ’de, koronavirüs tedbirleri kapsamında bu akşam 20.00’den sonra başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesi şehrin en işlek cadde ve sokakları boş kaldı.
KAYSERİ Şehir Hastanesi’nde, Çin'de geliştirilen Covid-19 aşısı, Faz 3 çalışmaları kapsamındaki gönüllü vatandaşlara uygulanmaya başlandı.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Keykubat Mahallesi’ndeki pazar yerini ziyaret etti. Korona virüs nedeniyle tüm tedbirlerin titizlikle uygulandığı Melikgazi’de pazar yerleri denetimlerini sürdüren Başkan Dr. Palancıoğlu, alınan önlemlere hassasiyetle yaklaşan vatandaşlara ve esnafa teşekkür etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sadece bir yılda 7 milyonluk yatırım yapılan Pınarbaşı ilçesi ile Büyükşehir tarafından yaptırılan ve yüzde 90’ı tamamlanan arıtma tesisinin yapıldığı Sarız ilçelerini ziyaret etti, yatırımları ve hizmetleri yerinde inceleyip, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.
Toplu taşımada güvenli ulaşım için Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında başlatılacak olan toplu taşıma kartı ile HES kodu eşleştirme işlemi 30 Kasım’da sona erecek. Bu kapsamda 1 Aralık itibariyle kağıt biletlerin kullanımı da kaldırılacak.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde 2021 yılı performans programı ile Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşülerek, Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 1 milyar 500 milyon TL olarak kabul edildi.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Gıda Sektörü Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantısı Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın da katılımı ile video konferans sistemi üzerinden yapıldı. Yapılan toplantıda, üniversite sanayi işbirliği kapsamında Erciyes Üniversitesi’ne akredite gıda laboratuvarı ve Ar-Ge Merkezi kurulması kararlaştırıldı.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kapadokya Organik Tarım Üreticiler Birliği Derneği (KAPTAR) Başkanı Dr. Yeşim Bekyürek ve yönetimini misafir etti. Ziyarette konuşan KAPTAR Başkanı Dr. Yeşim Bekyürek, organik ürünlerin üretimine ve tüketimine her zaman destek olan ve üretici ile tüketicinin bir araya gelmesinde büyük katkı sağlayan Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy, meclis gündemine birçok konuyu taşırken FETÖ’nün hain darbe saldırısı sonrası Türkiye Cumhuriyeti’nin tehditlerle karşı karşıya kaldığını söyledi. İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütlerine karşı titizlikle çalıştığını ifade eden vekil Ersoy, 2020 yılında 102 üst düzey teröristin imha edilmesinin tüm dünyaya emsal teşkil eden bir terörle mücadele azminin sonucu olduğunu söyledi.