ERÜ’de Kampüs Günleri’25 Etkinliği Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından öğrenci kulüplerinin katılımları ile “Evim Kampüs’25 Bahar Buluşması” etkinliği düzenlendi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından öğrenci kulüplerinin katılımları ile “Evim Kampüs’25 Bahar Buluşması” etkinliği düzenlendi.
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından “Uluslararası Yapay Zeka Hukuku ve Hukukta Dijitalleşme Sempozyumu” düzenlendi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın da katıldığı 2025 yılı TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu Tanıtım Programı’na katıldı. 30 Haziran ve 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve 6 hafta sürecek 2025 yılı TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu projesinin tanıtım programı gerçekleştirildi.
KAYSERİ’de Ertuğrul Reyhan (58), miras meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen tartışmada babası Mahmut Reyhan’ı (83) bıçaklayarak öldürdü.
KAYSERİ'de, çeşitli 'Yağma' suçlarından hakkında kesinleşmiş 55 yıl 4 ay hapis cezası bulunan D.Ş. (37) isimli kadın, polis tarafından yakalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Empati Parkuru etkinliği ziyaretçileriyle buluşuyor.
Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Mobil Başkan uygulaması kapsamında Esentepe Mahallesinde düzenledikleri "Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ programında mahalle sakinleri ile bir araya gelerek taleplerini dinledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hal esnafı ve organize sanayi işletmelerini hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Keskin, söz konusu açıklamaları “üzüntüyle karşıladığını” belirterek, hal esnafı ve sanayicilerin zor ekonomik koşullara rağmen üretimden ve istihdamdan taviz vermediğini vurguladı.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mayıs ayı ek meclis toplantısının ardından Kocasinan Belediyesi Meclis Üyelerini, Kayseri’nin en büyük sosyal tesisi olma özelliğine sahip Kocasinan Akademi’de ağırladı. Tesisi gezdiren Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapan nadir belediyelerden biri olduğunu vurgulayarak, “Kendi öz kaynaklarıyla Türkiye’de sayılı, vizyonuyla öncü bir belediyeyiz.” dedi. Meclis üyeleri ise hizmetlerin takdire şayan olduğunu belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bu kez de ilçenin merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahallelerin mevcut durumlarının ve taleplerinin ele alındığı program adeta kamu kurumları arası koordinasyon toplantısına dönüştü.
Melikgazi Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz kıyafet desteği sağlayan Melikgazi Kıyafet Evi her yaşa uygun yeni sezon ürünleriyle hizmete devam ediyor. Melikgazi Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan vatandaşlar, randevu sistemi ile hiç kullanılmamış, sıfır ürünleri MELKEV’den tedarik edebiliyor.
Başkan Büyükkılıç, şehri geleceğe hazırlayacak gençlere ve bilim insanlarına fırsat verecek uygulamalar hazırladıklarını, Akıllı Şehir projeleri ile kentteki insanların hayatını kolaylaştırdıklarını ifade etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe konulan tarife değişikliğiyle, suyun metreküp fiyatı %80 oranında artırılarak 12,23 TL’den 21,96 TL’ye çıkarılmıştır. Bu artış, daha yılın başında vatandaşımıza indirilen büyük bir darbe olmuştur. Zira bu artışlar resmi enflasyon rakamlarının da çok üstünde.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel 19 Mayıs Gece Koşusu düzenliyor. 17 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30’da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenecek etkinlik 16 yaş ve üzeri katılımcılara bambaşka bir heyecan yaşatacak.
Talas Belediyesi, ilçede yaşayan çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik önemli bir sosyal yardım programını aralıksız sürdürüyor. Belediyenin sosyal hizmetleri kapsamında yürütülen çalışma ile, glutensiz gıdaya erişimde güçlük yaşayan ailelere destek olunuyor. Şu ana kadar Talas'ta ikamet eden ve çölyak rahatsızlığı bulunan 121 aile, belediye tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan özel glutensiz gıda paketlerini alarak bu destekten faydalanıyor.