MİMARLAR ODASINDAN “KADINLAR GÜNÜ” MESAJI
Mimarlar Odası Kayseri Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde üyelerine kahvaltı düzenledi. Özel bir otelde gerçekleşen organizasyona üyeler yoğun ilgi gösterdi.
Mimarlar Odası Kayseri Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde üyelerine kahvaltı düzenledi. Özel bir otelde gerçekleşen organizasyona üyeler yoğun ilgi gösterdi.
8 Mart, toplumumuzun temel taşı olan, varlıklarıyla fedakârlığı, kahramanlığı ve duyarlılığı temsil eden sonsuz sevgi ve merhamet timsali kadınlarımızın günüdür.
Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP)’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Şule Kalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kalın, tarihe adını altın harflerle yazan ve günümüze ışık tutan kadın neferler olduğunu söyledi.
Adaletin hâkim olduğu gelişmiş bir toplum için, kadınların etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Türkiye; kadınların, çocukların gençlerin ve bütün vatandaşlarının geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği insan onuruna yakışır bir yaşam tarzının hüküm sürdüğü mutlu bir ülkeyi hedefliyoruz.
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Av. Baki Coşkun kadınlar gününe ilişkin açıklamalarda bulundu. Coşkun, şiddet ve istismarların Türkiye’nin en büyük yaraları olduğunu söyledi.
Talas Belediyesi tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi emeklilere ve ailelere 3 ay süreyle yapılacak nakit kış desteğine başvurular devam ediyor.Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın çağrısıyla geçen ay olağanüstü toplanan mecliste alınan karar gereği ilçede ikamet eden emekliler de dâhil ihtiyaç sahibi ailelere ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan dönemde, aylık 250’şer lira nakit yardım yapılması oybirliği ile kararlaştırılmıştı.
Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesine istinaden Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında konuşan Başkan Özdoğan Rusya Ukrayna savaşına değinerek “hiçbir insan ölmesin, savaşın dini dili ırkı yok. Allah Türkiye Cumhuriyeti devletine güç kuvvet versin. Mazlumların umudu Türkiye’mizdir” dedi.
Talas Belediyesi ve Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi iş birliğiyle başlatılan ve her ayın 1. ve 3. Pazar günü kurulan ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı yine vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Büyükkılıç mesajında, “Kadın elinin değdiği yerde, kadının olduğu her alanda emek vardır, sağduyu vardır, fedakârlık ve sabır vardır” dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri halkı için maneviyatı yüksek olan türbelerde genel temizlik çalışması yapıldığını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın sürdürdüğü kentteki kültür sanat etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun konseri ile devam etti. Kayseri İl Kültür Turizm Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, keyifli geçen konserde birbirinden seçkin Türk Sanat Müziği parçaları seslendirildi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kadınların bir ömür boyu kıymetli ve değerli olduğunu belirterek, onlara hak ettikleri değeri vermek için çalıştıklarını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erciyes A.Ş. tarafından geleneksel hale getirilen ve renkli görüntülere sahne olan 'Artık Çekilmez Oldun' isimli eşler arası kızak yarışmasının 8’incisi Erciyes Kayak Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Türkiye Acil Tıp Derneği, Doğa Tıbbı Çalışma Grubu, Erciyes-Kapadokya Kış Eğitimi programı çerçevesinde Kayseri Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaretçiler, Bilim Merkezi’ne duydukları hayranlığı ifade ederek, Başkan Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, yazılı bir açıklama yaparak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Gülsoy mesajında, “Ticarette ve üretimde kadınlarımızın sayısını daha da artırmalıyız.” dedi.