
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “İNCESU İLÇEMİZDE 3 MİLYON TL’LİK TERFİ HATTI İMALATI YAPIYORUZ”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nün İncesu İlçesi’nde yürüttüğü altyapı yatırımları kapsamında Semerkent, Karakoyunlu ve Fırınönü mahallelerinde 3 milyon 751 bin TL maliyet ile içme suyu iletim kapasitesinin artırılacağını kaydetti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, iklim değişikliği, küresel ısınma ve kuraklık tehdidine karşı yeni içme suyu kaynaklarını devreye alma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda KASKİ, İncesu ilçesi Fırınönü Mahallesi’nde açtığı yeni sondaj kuyusuyla, ilçeye ek su kaynağı kazandırdı. Söz konusu kuyudan elde edilen suyun iletimi için de terfi hattı imalatı başlatıldı. Çalışmalar hızla devam ederken, proje tamamlandığında Semerkent, Karakoyunlu ve Fırınönü Mahallelerinde içme suyu iletim kapasitesi artırılmış olacak.
“Vatandaşımıza Sağlıklı ve Kaliteli İçme Suyu Temin Etmek En Öncelikli İşimiz”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; bölgenin mevcut ve gelecekteki su ihtiyacını karşılamak adına yapılan bu tür yatırımların, sürdürülebilir su yönetimi ve hizmet kalitesini artırma hedefleri doğrultusunda sürdürüleceğini belirterek; “İçme suyunu tüm vatandaşlarımıza sorunsuz şekilde ulaştırmak birinci önceliğimizdir” dedi.
Tüm dünyayı etkileyen kuraklık tehdidi karşısında suyu hem korumak hem de verimli kullanmak zorunda olduklarının altını çizen Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:
Bilindiği üzere İncesu İlçemize bağlı Fırınönü Mahallemizde gerçekleştirilen incelemeler ve çalışmalar neticesinde saatte 45 ton su temini sağlayacak olan sondaj kuyusu açmıştık. Şimdi de 3 milyon 751 bin TL maliyet ile 1.600 metre uzunluğundaki terfi hattı imalatına başladık. Bu sayede inşallah Semerkent, Karakoyunlu ve Fırınönü mahallelerimize daha güçlü su iletimi sağlayacağız. Bu proje, sadece bugünü değil, yarını da düşünerek attığımız önemli bir altyapı adımıdır. Bölge halkımıza hayırlı olsun.”