"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, Mart başında başlayacak olan kademeli normalleşmenin kendilerini hayâl kırıklığına uğrattığını söyledi.

17 Mart'tan bu yana kapalı olan lokanta ve pastaneci esnafı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Şubat'ta  yapacağı açıklamayı dört gözle bekledi. Son bir haftadır yapılacak olan açıklamayla ilgili olarak açılma kararı bekleyen esnaf, Mart'tan itibaren başlatılacak olan 'kademeli normalleşme' sürecinden dolayı umduğunu bulamadı.

Konuyla ilgili olarak Kayseri Life TV'deki Bağzı Konular programında açıklamalarda bulunan Lokantacı ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, en azından müşterileri içeride belli bir zaman diliminde tutacak bir çözüm beklediklerini, ancak yapılan açıklamanın kendilerini hayâl kırıklığına uğrattığını söyledi. Pandemiyle mücadelede gereken hassasiyeti gösterdiklerinin altını çizen Aydemir, "860 üyemizden 158'i kepenk kapattı. 1 Haziran'da tekrar açılıp, Kasım'da kapandığımız dönemde 25 bin TL'lik kredi desteği aldık ama bu destekle Haziran'a kadar kapalı kaldığımız dönemin borçlarını ancak ödeyebildik. Bunun dışında kira desteği şartlarını sağlayan üyemiz neredeyse yok gibi. Ciro kaybı desteğinin ise kriterleri daha ağır. Hayal kırıklığına uğradık. Bekleyecek durumumuz kalmadı, HES kodu girişiyle de olsa açılış yapılmasını ve SGK prim borçları ile devlete olan borçlarımızın ertelenmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Google+ WhatsApp