Amasya Polisinden Başbakan Ziyareti Öncesi Huzur Operasyonu

Amasya polisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun yarınki ziyareti öncesi il genelinde Huzur 05-6 adlı operasyon düzenledi. Yapılan uygulamalarda 148 iş yerinden 3´üne işlem yapıldı. Denetlenen 401 araçtan

Amasya polisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun yarınki ziyareti öncesi il genelinde Huzur 05-6 adlı operasyon düzenledi.
Yapılan uygulamalarda 148 iş yerinden 3´üne işlem yapıldı. Denetlenen 401 araçtan 28´inin sürücüsüne 17.599 TL cezai işlem uygulandı. GBT sorgulaması yapılan bin 722 şahıstan haklarında yakalama emri bulunan 8´i gözaltına alındı.
Kontrol edilen 2 aracın içerisinden 3 adet kuru sıkı silah ele geçirilirken, 1 şahsa 5326 sayılı kabahatler kanunun 39. maddesi gereğince 91 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.
Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay´ın bizzat yönettiği operasyon sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Ülke genelinde asayişe müessir olayların artması ve ilimizde meydana gelen asayişe müessir olayların önlenebilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilimiz merkezinde ve ilçelerimizde faaliyet gösteren umuma açık iş yerlerinden suç işlendiği konusunda zaman zaman vatandaşlardan ihbarların olduğu, çevre illerden hırsızlık ve dolandırıcılık amacıyla ilimize değişik suç gruplarının geldiği ayrıca ilimizin turistik bir il olması nedeni ile halkın huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla 17-18-19 Ekim 2014 tarihinde Sayın Başbakanımız ve bakanlarımızın katılımıyla ilimizde düzenlenecek olan İl Belediye Başkanları Toplantısı´nın huzur ve güven ortamında yapılabilmesi için, mahkemelerden alınan arama kararları doğrultusunda il merkezinde ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak ´Huzur 05-6´ asayiş uygulaması icra edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
(MÇ-SLH-Y)

17.10.2014 15:49:42 TSI

Google+ WhatsApp