Aurelien Chedjou İle 100. Maç

Aurelien Chedjou İle 100. Maç

2013-14 sezonunda Fransa'dan Türkiye'ye giriş yaparak Galatasaray formasını sırtına geçiren Aurelien Chedjou, Turkcell Süper Kupa 2016 maçında forma giymesi halinde Galatasaray ile 100. resmi karşılaşmasına çıkacak.

Hazırlık kampında takımın en çok süre alan oyuncusu olarak dikkat çeken Aurelien Chedjou, geride kalan 99 resmi maçlık kariyerine 1 Türkiye Ligi, 2 Süper Kupa ve 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu sığdğrdı. Kamerunlu stoper ilk sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalan takımın bir parçası oldu.

Kamerunlu savunmacı, Galatasaray ile 2013-2014 sezonunda toplam 33 maçta forma giyerken 4 gol kaydetti. Takımımız adına ilk golünü Kayserispor deplasmanında bulan Aurelien Chedjou, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Chelsea karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı.

Galatasaray’daki ikinci sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası dublesi yapan takımda kendisine yer bulan 31 yaşındaki futbolcu, ligde Sivasspor, Karabükspor, Balıkesirspor ve Erciyesspor’a birer gol atarak hücumda da takımına katkı sağladı.

Aurelien Chedjou, 2015-2016 sezonuna ise TFF Süper Kupa şampiyonluğuyla başladı. Bursaspor karşılaşmasında 90 dakika forma giyen Kamerunlu, Süper Lig’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki Gençlerbirliği mücadelesinde 1 gol ve 1 asist ile oynayarak ilk kez bir lig maçında 2 gole birden direkt etki etmeyi başardı. Tecrübeli futbolcu, ayrıca Türkiye Kupası’nda Karşıyaka ile deplasmanda oynanan maçta da rakip fileleri 2 gol bıraktı.

Galatasaray ile 99 resmi karşılaşmayı geride bırakan Aurelien Chedjou, savunmanın merkezinde ve orta sahada görev yaparken takımına hücum tarafında da toplam 11 gol ve 5 asistlik katkı sağladı.

Hatırlatalım, Aurelien Chedjou, 3 Haziran 2015'teki Bursa maçında yedek kulübesinde oturmasına rağmen sarı kart görmüş, bu nedenle bazı kaynaklarda o maçta oynamış gibi gösterilmektedir.

Google+ WhatsApp