Beylik´ten Cihan Devletine Ve Cumhuriyet´e Yürüyüşü

Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu, 1994 yılından beri düzenledikleri Ertuğrulgazi´yi Anma ve Türk Dünyası Birlik Şöleni´ni bu yıl da gerçekleştirecek. Federasyon adına açık

Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu, 1994 yılından beri düzenledikleri Ertuğrulgazi´yi Anma ve Türk Dünyası Birlik Şöleni´ni bu yıl da gerçekleştirecek.
Federasyon adına açıklama yapan Başkan Vekili Muammer Toykar; her yıl Cumhuriyet Haftası´nda uluslararası düzeyde Ertuğrulgazi´yi Anma ve Türk Dünyası Birlik Şöleni´ni gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu kapsamda, 24 Ekim 2014 Cuma günü Osmanlı Cihan Devleti´nin ilk tohumlarının atıldığı Karacaşehir köyünde Cuma namazı ve temsili Devlet Hutbesi´nin okunmasının ardından `Beylik´ten Cihan Devletine ve Cumhuriyete´ temalı yürüyüşle etkinliklerin başlayacağını söyleyen Toykar, "Yürüyüşümüzü Osmanlı Devleti´nin kuruluşuna ev sahipliği yapmış Söğüt ilçemizde bulunan Merhum Ertuğrulgazi Han´ın mezarını ziyaret edip dualarla sonlandıracağız" dedi.
`DOMBIRA´ ŞARKISI İLE ÜNLENEN KAZAKİSTANLI SANATÇI ASLANBEK SULTANBEKOV DE KATILACAK
Yapılacak olan etkinliklere Türk Dünyasının önemli sanatçılarının da katılacağını belirten Toykar sözlerine şöyle devam etti:
"25 Ekim 2014 Cumartesi günü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda iki oturumlu bir konferans gerçekleştireceğiz. Aynı günün akşamı ise Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi´nde Türk Dünyası´nın ünlü sanatçıları ücretsiz konser düzenleyecekler. Bu konserde yer alacak sanatçılar güzel sesleri ve ezgileri ile kulaklarımızın ve gönüllerimizin pasını silecekler. Başta `Dombıra´ şarkısı ile ünlenen Kazakistan´lı sanatçımız Aslanbek Sultanbekov, Rusya Dağıstan Özerk Bölgesi´nden Ahmed Ahmedov, Kırım Özerk Bölgesi´nden Sevil Memedova ve Rusya Sibirya Dalık Şor Türk´lerinden Chiltis Tannagova konserde aramızda olacak isimler."
Eskişehir´de gerçekleştirilecek etkinlik sonrası bayrağın, 26 Ekim 2014 günü Antalya Yönükler Derneği´ne teslim edileceğini söyleyen Muammer Toykar, kutlamaların çeşitli programlarla devam edeceğini belirterek etkinliklerine herkesi beklediğini ifade etti.
(İHA-MET-Y)

22.10.2014 14:52:20 TSI

Google+ WhatsApp