Bilecik´te Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Bilecik Müftülüğü tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası´nın bu yılki teması olan "Geç Kalma Genç Gel" etkinlikleri çerçevesinde İstiklal mahallesindeki Merkez Şerip Paşa Camii´nde bir program

Bilecik Müftülüğü tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası´nın bu yılki teması olan "Geç Kalma Genç Gel" etkinlikleri çerçevesinde İstiklal mahallesindeki Merkez Şerip Paşa Camii´nde bir program gerçekleştirildi.
Programa, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş ve İl Müftü Yardımcısı Özdemir Taş´ın yanı sıra din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Yatsı namazında önce İl Müftüsü Akkuş, bu yıl Camiler Haftası konusunun ´Cami ve gençlik´ olduğunu söyledi. Gençlerimizi kötü ve zararlı alışkanlıklardan koruma ve kurtarmak istediklerini belirten Akkuş, "Gençlerimize milli ve manevi değerler kazandırmak ve onları geleceğe kazandırmak için hep beraber azimle çalışmalıyız. Vatandaşlarımızı camilerimize bekliyoruz. Camiler Allah´ın mekanları ve Allah´a en yakın olan yerler olarak bütün Müslümanların en mukaddes saydıkları ibadet yerleridir. Camilerde görev yapan görevlilerimiz de dini ilmi ve bir noktada diyanetin her türlü gerek duyduğu ve bu yönde vatandaşlarımızın alması gereken her türlü konuyu anlatan rehber edinen kişilerdir. Bu bakımdan toplumun önderleri olan din adamlarının yetiştirilmesi ve onların daha üst seviyede uzmanlık alanında beceri sağlamaları gerekmektedir. Gençlik gelecek için çok önemlidir. Ane ve babalara bu konuda çok iş düşüyor. Gün geçtikçe camilerimizin değeri artıyor. Çocuklarına dini konularda bilgi vermeli" dedi.
Daha sonra Mevlid-i Şerif ve ilahiler okunarak dualar edildi. Yatsı namazı sonrası cami çıkışı cemaate lokum ve gül suyu ikram edildi.
(MYB-MET-Y)

17.10.2014 14:11:29 TSI

Google+ WhatsApp