Çatom´da Meme Kanseri Eğitimi

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız tarafından ÇATOM´daki kursiyerlere meme kanseri hakkında eğitim verildi. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her yıl Ekim ayı ``Meme Kanseri Bilinç

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız tarafından ÇATOM´daki kursiyerlere meme kanseri hakkında eğitim verildi.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her yıl Ekim ayı ``Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı´´ olması sebebi ile farkındalığı arttırmak için birçok etkinlikler düzenleniyor.
İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız, ÇATOM´daki bayan kursiyerlere meme kanseri hakkında eğitim düzenledi. Tapsız, ``Bayanlarda görülen kanser türleri içerisinde meme kanseri ilk sırada yer alıyor. Bu nedenle 40-69 yaş arası her bayanın 2 yılda bir taramalarını düzenli yaptırın. Kanserle mücadele etmede erken teşhis çok önemlidir. Tüm 40-69 yaş arası bayanlarımızı tarama yaptırmaları için KETEM´e davet ediyorum."
Kursiyer bayanların sorularını da yanıtlayan İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız, bayanların meme konusunda bilinçendirilmesinin süreceğini sözlerine ekledi.
(MAD-VSA-Y)

22.10.2014 17:08:26 TSI

Google+ WhatsApp