Chp Grup Başkanvekili Engin Altay

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY: “FETÖ’NÜN TÜRKİYE’YE VERDİĞİ ZARARIN BİRİNCİ DERECE SORUMLUSU AKP’DİR” -“TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK OLMAM FRANSA’YA ZARAR VERİR. FRANSA’NIN SURİYE’DE İŞİ YOK” -“BOZDAĞ FETÖ İLE İLİŞKİ KONUSUNDA CHP’YE ÇAMUR ATMAK YERİNE AYNAYA BAKSIN”

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY: “FETÖ’NÜN TÜRKİYE’YE VERDİĞİ ZARARIN BİRİNCİ DERECE SORUMLUSU AKP’DİR”
-“TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK OLMAM FRANSA’YA ZARAR VERİR. FRANSA’NIN SURİYE’DE İŞİ YOK”
-“BOZDAĞ FETÖ İLE İLİŞKİ KONUSUNDA CHP’YE ÇAMUR ATMAK YERİNE AYNAYA BAKSIN”


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’nin FETÖ ile mücadele etkin ve hukuk kuralları içerisinde mücadele etmediğini vurgulayarak, “FETÖ’nün Türkiye’ye verdiği zarardan birinci derece sorumlu AKP’dir. Ama siyasi ayağa ilişkin bir hukuki adım yok. İstifa ettirilen belediye başkanları ya da görevden alınan parti yöneticileri mahkemeye çıktı mı? FTEÖ ile mücadele parti kongrelerinde değil mahkeme salonlarında olur” dedi. Altay, Fransa’nın Suriye’de rol alma çabalarına da tepki göstererek, “Fransa’nın Suriye’de işi yok. Fransa haddini bilmeli” dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın FETÖ ile mücadele konusunda CHP’Ye yönelik eleştirilerini “deli saçması” olarak niteledi. Altay, “Bozdağ, ‘Biz FETÖ’yü temizledik’ diyor ve parti kongrelerini adres gösteriyor. FETÖ , AK Parti kongrelerinde, spor ve kongre salonlarında değil adliye salonlarında temizlenir. Zekeriya Öz, Adil Öksüz elini kolunu sallayarak ülkeden çıkarken, Kosova’dan 6 FETÖ’cü getirildiği için caka satmaya kalkıyorlar” dedi. Ayrıca istifa ettirilen belediye başkanları ile ilgili de herhangi bir hukuki sürecin başlatılmadığına dikkat çeken Altay, "Belediye başkanları neden istifa ettirildi? Ya yolsuzluk yaptı ya da FETÖ ile ilişkileri var. Bozdağ’a soruyorum, 6 il başkanı yolsuzluk yaptıysa evrakları savcıya vermezseniz, namert, alçak, vatan hainisiniz. FETÖ ile ilişkisinden dolayı görevden alındıysa elinizde belge, bilgi ne varsa savcıya vermiyorsanız yine namertsiniz. Hesaplaşma böyle olur, göz boyayarak hesaplaşma olmaz. FETÖ ile mücadele hukukla yürütülür, orman kanunuyla, FETÖ borsası kurarak, rantla, rüşvetle değil.17-25 Aralıkta FETÖ, terör örgütü olduysa, Fetullah Gülen’e ait okullara 17-25 Aralıktan sonra kaç lira teşvik verdiniz? Hangi belediye başkanlarınız Gülen’in şirketlerine hangi ihaleleri verdi? Eski AK Parti milletvekili, ’Biz FETÖ ile birlikte TSK’ye kumpas kurduk.’ dedi, bu konuda ne işlem yaptınız? FETÖ borsası diye kıyamet koparan Şamil Tayyar’a ’Şu belgeleri ver.’ demediniz. Bozdağ’ı FETÖ ile ilişki konusunda CHP’ye çamur atmak yerine aynaya bakmaya davet ediyoruz, aynaya baksın yeter” diye konuştu. 

FRANSA HADDİNİ BİLMELİ
AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın geçen hafta Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştüğüne dikkat çeken Altay, “Bu görüşmede neyi konuştunuz? "Fransa Suriye’ye gelirse ’Kandırıldım’ mı, ’Bilgim vardı’ m diyeceksin? Senin kandırılmandan millet bezdi. Sen kandırılıyorsun asker şehit oluyor, ocaklara ateş düşüyor. Türkiye seni daha ne kadar taşıyacak?” diye konuştu. Altay, şunları söyledi:
“Suriye konusunda Fransa ‘Ben geliyorum’, ABD ‘Ben gidiyorum’ diyor. Fransa ya da ABD’nin bölgede bulunması kabul edilemez. Bölgenin silahlardan arındırılması lazımken bir emperyal gücün gidip başka gücün gelip çöreklenmesinin bölge barışına katkısı olmaz. PKK-PYD’yi koruyacaksa Fransa’nın gücü yetmez. ‘Kürt halkını koruyacağım’ derse büyük bir yalandır. Fransa, haddini bil. Senin Suriye’de yapabileceğin bir şey yok. Türkiye’ye yönelik terör örgütlerini himaye etmen, kol kanat germen Fransa’ya hiçbir şey sağlamaz, Fransa’yı dünya milletler ailesinde zor duruma sokar. Fransa’yı, bu kararını gözden geçirmeye çağırıyoruz. Bölgede çözümün yolu bölgenin silahlardan arınmasıdır.”

TÜRKİYE BÖLGEDE ETKİNLİĞİNİ KAYBETTTİ
AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına sokulduğunu ve Türkiye’nin bölgedeki etkinliğini ve “abi” niteliğini kaybettiğini vurguladı. Bölgede çözüm arayışları ile birlikte Türkiye’nin de Kürt sorunu konusunda adım atmasının gerektiğini vurgulayan Altay, “Terörle mücadele etkin yürütülecek ama bir yandan da Kürt sorununun çözümüne yönelik adımlar atılacak. Sihirli formül budur. Terörün beslendiği bataklığın kurutulması lazım. Terör en büyük gücünü Kürt sorununun çözülememiş olmasından alıyor. Kürt sorununa çözümümüz Fransa, ABD’ye kaldıysa Allah selamet versin. Türkiye bölgedeki abi niteliğini kaybetti. Bölgede alelade bir ülke oldu. Türkiye bunu hak ediyor mu? Geldiğimiz nokta bu. Irak’ta yapılan yanlış stratejilerden ders alınmamasını bedelini Suriye’de ödüyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp