Muhtar, 5 yıllık maaşını öğrencilere bağışladı

Muhtar, 5 yıllık maaşını öğrencilere bağışladı

Osman Kavuncu Mahalle Muhtarı Serkan Seyitoğlu muhtarlık maaşının tamamını öğrencilere destek olmak amacıyla bağışladığını açıkladı. İlk etapta 15 öğrenciye destek sağladıklarını söyleyen Muhtar Seyitoğlu, “Destek gelirse sadece 15 öğrenciye değil belki de 40 öğrenciye ulaşırız” dedi.

Kayseri’nin Melikgazi İlçesinde bulunan Osman Kavuncu Mahalle Muhtarı Serkan Seyitoğlu, 5 yıllık muhtarlık maaşını öğrenciler eğitim desteği olarak bağışladığını açıklayarak, “Muhtarlık adaylığı döneminde bu vaatte bulunmuştuk. İlk maaşımızı da geçen hafta aldık. Bu maaşımızı öğrencilere ulaştırdık. 5 yıllık maaşımı ihtiyaç sahibi öğrencilerine vereceğimi söylemiştim. Maddi sıkıntı yaşayıpta okurken zorluk yaşayan öğrencilere 5 yıl boyunca vereceğiz. Burs olarak verdiğimiz öğrenciler çok mutlu oldu. İnşallah buna desteklerde gelir ve diğer mahallelere de yayarız” ifadelerini kullandı. 
 
‘5 YILLIK MUHTARLIK MAAŞIMIN TAMAMINI ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLADIM’
 
Muhtarlık maaşının asgari ücret olduğunu ve ilk etapta 15 öğrenciye ulaştıklarını destek geldiği takdirde daha çok öğrenciye ulaşmak istediklerini dile getiren Muhtar Seyitoğlu, “Muhtarlar bildiğiniz üzere asgari ücret alıyor. Şu anda aldığımız 17 bin lirayı 15 öğrenci veriyoruz. Maddi durumu daha kötü olanlara bin 500 bandından verdik biz. Diğer öğrencilere de bin ve 750 lira bandında destek dağlıyoruz ama biz bu desteği artırmak istiyoruz. Ülkemiz şartlarında bin, bin 500 lira yeterli değil. İş adamlarının da bu konuda destek olmasını istiyorum. Nakdi olarak eğitime desteği yaygınlaştırmamamız gerekiyor. Bu desteği 2 bin 500 liraya çıkartmak istiyoruz. Destek gelirse sadece 15 öğrenciye değil belki de 40 öğrenciye ulaşırız. Bu konuda görüştüğümüz yerlerde var. Önümüzdeki okul döneminde de bunu yükselteceğiz. Böylece 5 yıllık muhtarlık maaşımın tamamını öğrencilere bağışladım. Muhtarlık maaşımın tek bir kuruşunu bile almayacağım” şeklinde konuştu. 

Google+ WhatsApp