Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açılış! İki dev proje birden

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açılış! İki dev proje birden

Türkiye tarihinin en büyük yatırımı olan 426 kilometrelik İstanbul-İzmir otoyolunun açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin güvenliği için Fırat’ın doğusuna gireceklerini belirterek, “Bunu Rusya ve ABD ile paylaştık” dedi. Ekonomiye kurulan tuzakları bir bir bozduklarını kaydeden Erdoğan, “Faizler daha da inecek. Enflasyon da düşecek. Ekonomi bombası tuzak kuranların elinde patladı” diye konuştu.

11 milyar dolara mal olan 426 kilometrelik İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun 192 kilometrelik son kesimi ve Türkiye'nin 10. şehir hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa'nın Badırga Bölgesi'nde yapılan açılış töreniyle hizmete açıldı. Mevcut yolu 100 kilometre kısaltan yeni otoban yıllık 3,5 milyar lira zaman ve yakıt tasarruf sağlayacak. Erdoğan açılışın ardından otoyolu kendi kullandığı makam aracıyla test etti.

Erdoğan, Türkiye ekonomisinde 2013 yılından beri yaşanan durumla şehir hastanelerinin maliyetini eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta yaptığı konuşmada, “31 Mart seçimlerinde yüzde 49,6 oranındaki bir oyla Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde cumhur ittifakı olan Alinur Aktaş kardeşimizi göreve getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu oran, 2014'ün üzerindedir. Ancak bizim gönlümüz Bursa'da çok daha yüksek oy oranlarıyla belediyeyi yönetmektir. İnşallah önümüzdeki seçimlerde hep birlikte bunu da başaracağımıza inanıyorum. Kardeşlerim, bugün Bursa'ya hem sizlerle hasret gidermek, hem de iki önemli yatırımın açılış sevincini paylaşmak üzere geldik” dedi. 

Google+ WhatsApp