Darende´de Cumhuriyet Bayramı´nın 91´nci Yıldönümü Kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Malatya´nın Darende ilçesinde de törenlerle kutlandı. Kaymakamlık makamındaki düzenlenen bayramlaşmanın ardından Darende güreş alanındaki törende Kaymakam Bünyamin Kuş,

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Malatya´nın Darende ilçesinde de törenlerle kutlandı.
Kaymakamlık makamındaki düzenlenen bayramlaşmanın ardından Darende güreş alanındaki törende Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Üst teğmen Rauf Özgenç öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladı.
Programa öğrencilerin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Saygı duruşunu takiben istiklal Marşımızın söylenmesinin ardından günün anlamı ile ilgili bir konuşma yapan Kaymakam Bünyamin Kuş, "Cumhuriyetin ilanına gelinceye kadar o süreç o noktaya gelinceye kadar Türkiye toplumu ülkemiz büyük badireler atlatarak ve kurtuluş savaşını kazanarak geldi. Bu zorlu süreçti bu zorlu süreç cumhuriyetin ilanı ile birlikte taçlandırılmış oldu mevcut yönetimler içerisinde en güzel cumhuriyet olduğunu halkın kendi kendini yönetiminin cumhuriyet olduğunu biliyoruz " dedi.
Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi, halk oyunlarının gösterilerinin ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.
Törenlere, Kaymakam Bünyamin Kuş,Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Jandarma Komutanı Üst teğmen Rauf Özgenç, Emniyet Müdürü Arif Köse, Cumhuriyet Savcısı Fatih Yol, daire müdürleri, S.T.K temsilcileri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı
(İHU-VSA-Y)

29.10.2014 12:38:22 TSI

Google+ WhatsApp