Denizli´de İmar Ve Planlama Toplantısı Yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, son 10 yıldır belli prensip ve ilkelerle Denizli´nin imar ve şehircilik yapısında önemli projelere imza attıklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Bele

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, son 10 yıldır belli prensip ve ilkelerle Denizli´nin imar ve şehircilik yapısında önemli projelere imza attıklarını söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından North Point Otel´de düzenlenen İmar ve Planlama Toplantısı´na Belediye Başkanı Osman Zolan´ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı çalışanları ve ilçe belediyelerinden temsilciler katıldı.
Başkan Zolan yaptığı konuşmada, son 10 yıldır belli prensip ve ilkelerle Denizli´nin imar ve şehircilik yapısında önemli projelere imza attıklarını belirterek, "Edindiğimiz tecrübeleri, büyükşehir olduktan sonra ilçe belediyelerimizle paylaşarak, kentimizi imar ve şehircilik anlamında topyekun geliştirmeye devam edeceğiz. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin koordineli ve uyumlu çalışmaları şehrimizi hem imar ve şehircilik alanında bir adım ileriye götürecek hem de vatandaşlarımızın sorunlarının kısa zamanda çözümü ve taleplerinin yerine getirilmesinde fayda sağlayacaktır. Bizim için vatandaşlarımızın sorunlarının kısa zamanda tespiti ve çözüme ulaştırılması çok önemli. Bu nedenle 19 ilçe belediyesi, aynı prensip ve ilkelerle koordineli çalışmalı" dedi.
Denizli´nin 6 ay gibi kısa bir süre içinde büyükşehir statüsüne uyum sağladığına dikkati çeken Başkan Zolan, "Denizli, büyükşehir olmasından bu yana geçen 6 ay zarfında, kısa zamanda ilçelerini yapılandırdı. Köylerin mahalle statüsüne kavuşmasıyla Büyükşehir, uzak yakın her mahallesinin sorumluluğunu alarak hizmetlerine başladı. Büyükşehir belediyeleri arasında Denizli kısa zamanda bu statüye adapte olarak hizmete başladı ve bu yapısıyla diğer illere örnek teşkil ediyor. İlçe belediyelerimizin tamamı ile aynı ilke ve prensip çerçevesinde yürüyerek geliştireceğimiz bir çok proje ve hizmetler var" şeklinde konuştu.
İl ve İlçe Belediye Meclisi proje ve hizmetlerinin yürürlüğe girmesi için vazifelerinin başında olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, kanun ve yönetmeliklere bağlı kalarak ilçelerde büyük projelere imza atmak, imar ve şehircilik birimlerinin vatandaşların sıkıntısını kısa zamanda çözmesi ve her noktada hızlı hizmet vermesi için hem tecrübe hem de bilgi paylaşıma hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
(EV-SK-Y)

28.10.2014 15:17:15 TSI

Google+ WhatsApp