Develi Diyanet Gençlik Merkezi Erva Spor Okulları açıldı

Develi Diyanet Gençlik Merkezi Erva Spor Okulları açıldı

Develi Diyanet Gençlik Merkezi Erva Spor Okulları açılış programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Amacımız böyle mütevazi yerlerde de olsa gençlerimizden lisanslı öğrenciler yetiştirmek” dedi.

Kayseri’nin Develi ilçesinde Diyanet Gençlik Merkezi Erva Spor Okulları açılış programı gerçekleştirildi. 31’incisi açılan Erva Okulu’nunun açılış programına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, il ve ilçe protokolü katıldı. 
 
‘BU PROJEYLE 8 BİN 500 LİSANSLI ÖĞRENCİMİZ OLDU’
 
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 31’incisi açılan Erva Okulları’nın amacının gençlerin spor salonu ve kütüphanelere çok yakıştığı ve kötülüklerden uzak tuttuğu olduğunu ifade ederek, “Bugün 31’ince Erva Spor Okulu’nu açacağız, bazı programlara buradaki arkadaşlar 30 kere katıldılar. Biz her mahallede bir spor okulu açacağız diye söz verdik. Aslında niyetimiz Kayseri Büyükşehir ve merkez ilçelerde bunu yapmaktı. Şimdi önümdeki kâğıda bakıyorum, Erva Okulları’nın kapanması için 31’i de farklı kurumlarda, dolayısıyla kapanması için hepsinin kapanması gerekiyor. Amacımız böyle mütevazi yerlerde de olsa gençlerimizden lisanslı öğrenciler yetiştirmek. Bu projeyle 8 bin 500 lisanlı öğrencimiz oldu, şimdiden madalyalar gelmeye başladı. Ama madalyaymış, başarıymış bunlar benim umurumda değil. Benim umurumda olan şey Kayseri’nin gençliğinin spor salonlarına kütüphanelerine çok yakışıyor olması. Bu projenin temeli bu, dolayısıyla Develi’de olması önemliydi, daha önce var mıydı vardı tabiki. Benim aslında ilçelere gelmeye pek niyetim yoktu ama bir şekilde burada olmalıyız diye düşündük. Aslında yer bulmakta da zorlanıldı. Burada Öksüt Madenciliğe ‘de çok teşekkür ediyorum. Sadece bu projede değil Develi’nin ihtiyaç duyulduğu her şeyde biz varız diyorlar kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e teşekkürlerini ileterek, “Erva Spor Okullarına desteği ve Kayseri’de öncülüğünü yapan valimize çok teşekkür ediyorum. Erdemlerimizle Varız projesi gerçekten çok daha iyi bir proje olduğunu biliyorum. Belediye başkanı seçildikten sonra beni de yüreklendirdi. Sadece sporla değil değerlerimizle ve birçok konuda eğitimlerle de gençlerimize katkı sunduğunu çok iyi biliyorum, kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Develi İlçe Kaymakamı Yusuf Turan ise, “Valimiz Ramazan ayından önce merkez dışında ilk Erva Okulları’nı Develi’ye açacağız şeklinde emriniz olmuştu. Bu güzel emri yerine getirmek için sabah 4’e kadar çalışıyorduk. Hiçbir arkadaşım bu heyecanını kaybetmedi ben dahil, çok teşekkür ediyoruz Kayseri’nin gençlerine sahip çıkıyorsunuz. Biz de sizin vesilenizle az da olsa katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.
 
Programda konuşan ilçe müftüsü Emin Patan da şunları söyledi: “Valimiz öncülüğünde Kayseri’de başlatılan Erva Projesi kapsamında hem Diyanet Gençlik Merkezi’miz çok daha donanımlı bir yere taşınmış oldu, hem burada Erva Spor Okulları uygulama alanı bulmuş oldu. Hem de yine valimizin çok önem verdiği Erva Spor Okulu burada gerçekleşmiş oldu” dedi. Öksüt Madencilik Çevre ve Sosyal İletişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan ise konuşmasında, “Valimiz Gökmen Çiçek’in öncülüğünde başlatılan erdemli çocuklar yetiştirme projesini genç arkadaşlarımız için bir gelecek projesi olarak görmekteyiz. Develi’ye kazandırdıkları bu merkez için katkı yapabilmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz ifade etmek istiyorum.”

Google+ WhatsApp