Dob, Hekimoğlu Dünya Prömiyeri İle Perdelerini Açıyor

Samsun Devlet Opera ve Balesi (DOB), 18 Ekim Cumartesi günü besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş´in ilk büyük opera eseri olan Hekimoğlu´nun dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Karadeniz´in ünlü ha

Samsun Devlet Opera ve Balesi (DOB), 18 Ekim Cumartesi günü besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş´in ilk büyük opera eseri olan Hekimoğlu´nun dünya prömiyerini gerçekleştirecek.
Karadeniz´in ünlü halk kahramanı olan Hekimoğlu´na librettist Bertan Rona ile birlikte hayat veren Tolga Taviş´in Hekimoğlu operası, rejisör Figen Ayhan tarafından sahneye konuluyor. Hekimoğlu operası Samsun DOB´un dünya opera literatürüne kazandıracağı ilk eser olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.
Dün akşam kostümlü olarak son provası yapılan Hekimoğlu operası 18 Ekim Cumartesi günü sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Hekimoğlu´nun dünya prömiyeri temsilinde, Hekimoğlu´nun yaşadığı köy olan Ordu´nun Yassıtaş köyünden birkaç kişi de sahneye çıkacak. Ayrıca eserde Dadyan Efendi olarak yer alan kumandan Dadyanzade´nin İstanbul´da yaşayan torunlarının da dünya prömiyerine katılacağı bildirildi. Dünya prömiyeri nedeniyle fuayede yapılacak sergide Hekimoğlu´na ait tüfek ve başka eşyaların yanında, yöreye ve döneme ait pek çok değerli tüfek, tabanca ve kıyafetler de ilk defa gün ışığına çıkacak. Yassıtaş köylüleri tarafından nesilden nesile saklanan Hekimoğlu´nun ünlü aynalı martin tüfeğinin serginin en çok ilgi gören parçası olması bekleniyor.
(GKH-SLH-Y)

17.10.2014 09:23:31 TSI

Google+ WhatsApp