Engelli vatandaşın oy kullanma çilesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan bedensel engelli Sedat Korkmaz, hafif ticari bir aracın bagajında getirildiği okulda oy kullandı.

Engelli vatandaşın oy kullanma çilesi

Milletvekili seçimleri için Türkiye bugün sabah saatlerinden itibaren sandık başına giderken, Yüksekovalı vatandaşlar da seçime yoğun ilgi gösterdi. 223 sandıkta 69 bin 331 seçmenin oy kullanacağı ilçede, engelli vatandaşlar oy kullanmada zorluk yaşadı. Yüksekova’da oyunu kullanmak için geldiği Cumhuriyet Ortaokulunda merdivenleri çıkamayan 52 yaşındaki bedensel engelli Sedat Korkmaz'a çevredeki vatandaşlar yardımcı oldu. Tekerlekli sedye ile 10 kişinin yardımıyla aracın bagajından alınan Korkmaz, merdivenlerden güçlükle okulun ikinci katına çıkarılarak oy işlemlerinin yapılacağı sınıfa götürüldü. Korkmaz, burada sandık görevlilerinin yardımıyla oyunu kullandı.

Oy işleminden sonra basın mensuplarına konuşan engelli vatandaş Sedat Korkmaz, daha önce de aynı sıkıntıyı yaşadığını belirtti. Bugün sözün bittiği yer olduğunu söyleyen Korkmaz, "Buraya gelen vatandaşlar demokratik hakkını kullanmalı. Ben buraya gelirken Diyarbakır'ı getirdim, Suruç'u getirdim, Ankara'yı getirdim. Onun için ben bu şartlarda buraya gelip oyumu kullanıyorsam her vatandaşın bunu yapması lazım. Bugün artık son nokta, sözün bittiği yerdir” dedi. 

Google+ WhatsApp