Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümünü kutlayan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, mesajında şunları kaydetti:

“19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 104. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve gururunu millet olarak hep birlikte yaşamaktayız.

19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, tarihi boyunca hiçbir sömürgeye boyun eğmeyen Aziz Türk Milleti’nin bağımsızlık inancından aldığı güç ile Millî Mücadele’yi başlattığı önemli dönüm noktasıdır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bandırma Vapuru ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, Türk Milleti’ni Cumhuriyet’e ulaştıran önemli adımlardan olmuştur.

‘Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum’ sözleri ile Türk Gençliğine olan güvenini her zaman dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı ilan ederek, gençlerimize armağan etmiştir.

Atatürk’ün emanetine her zaman sahip çıkacak olan sevgili gençler; geleceğimizin teminatı olan ve her zaman güvendiğimiz sizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak sizler, her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda ülkemizi daha da ileriye götürecek bilince ve sorumluluklara sahipsiniz.

Sizlerin kendinizi geliştiren bireyler olarak, ortaya koyduğu projeler ve çalışmalar bizleri umutlandırmakta ve heyecanlandırmaktadır.

Mühendislikten, sağlığa, TEKNOFEST’ten, TÜBİTAK’a kadar hemen hemen her alanda gençlerimizin yer almaları, çeşitli başarılara imza atmaları biz eğitimcileri de hayli mutlu etmektedir.

Ülkemizin geleceği için proje üreterek, var güçleri çalışan siz gençlerimizin, ülkemize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne her zaman sahip çıkacağınıza inancımız tamdır.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla anıyor, vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.


 

Google+ WhatsApp