Anne ve babasına karşı yağmadan yargılanan şahsa 1 yıl 25 gün hapis

Anne ve babasına karşı yağmadan yargılanan şahsa 1 yıl 25 gün hapis

Kayseri’de yaşayan S.A. hakkında annesi ve babasına karşı ‘Konutta Silahlı Nitelikli Yağma’ suçundan dava açıldı. Mağdur anne ve baba şikayetçi olmayıp sanık suçlamayı reddetse de mahkeme heyeti 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi.

İddiaya göre geçmiş tarihlerde uyuşturucu kullanan ve bu nedenle annesi S.A’dan para isteyen sanık S.A. annesi ve babası ile tartıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen polis ekipleri tarafından yakalanan sanık, S.A. daha sonra başka suçtan tutuklanarak ceza evine gönderildi. 
 
TUTUKLU SANIK S.A.: BIÇAK ÇEKİP PARA İSTEMEDİM
 
Mahkemede söz alan sanık S.A., “ Uyuşturucu kullandığım bir zaman annemden para istedim. Parayı aldıktan sonra anne be babamla tartıştım. Sesleri duyanlar polise haber vermiş. Artık pişmanım. Uzun zamandır da uyuşturucu kullanmıyorum. Bir buçuk senedir annemle aram çok iyi. Uyuşturucuyu da bıraktım. Yağma suçunu işlemedim. Pişmanım. Sizin ve büyüklerimin affına sığınıyorum. Annem ve babam haklarını helal etsinler” dedi. 
 
ANNE VE BABA: YANLIŞ ANLAŞILMA VAR ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ
 
Mahkemede konuşan sanığın annesi S.A., “ O gün evdeydik, oğlum para istedi. Ben de 100 lira verdim. Sonra babası geldi. Tartışma yaşandı. Komşular duymuş polis çağırmışlar. Herhangi bir müdehalesi olmadı, bıçak çekmedi” dedi. Baba M.A. ise, “Oğlum annesinden para istemiş. Ne için istediğini bilmiyorum o zamanlar uyuşturucu içiyordu, sanırım onun için istemiş. Fiziki bir durum olmadı” dedi. Mahkeme heyeti başka suçtan tutuklu S.A. 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Google+ WhatsApp