Gema: ´´gediz Nehri´nin Kurtuluþu Arýtma Tesislerinde´´

Gediz Havzasý Erozyonla Mücadele Aðaçlandýrma Çevre ve Kalkýnma Vakfý (GEMA) Yönetim Kurulu üyelerinden oluþturulan araþtýrma ve geliþtirme grubu, Gediz nehrindeki kirliliði yerinde araþtýrmak amacýyl

Gediz Havzasý Erozyonla Mücadele Aðaçlandýrma Çevre ve Kalkýnma Vakfý (GEMA) Yönetim Kurulu üyelerinden oluþturulan araþtýrma ve geliþtirme grubu, Gediz nehrindeki kirliliði yerinde araþtýrmak amacýyla baþlattýklarý inceleme gezileri Kula ve Selendi ilçeleri ile devam etti.
Kula´da Belediye Baþkaný Hüseyin Tosun, Selendi´de Belediye Baþkan Yardýmcýsý Aþkýn Akkoç Ýle bir araya gelen GEMA Baþkaný Þener Kilimcigöldelioðlu ile yönetim kurulu üyelerinden oluþturulan araþtýrma ve geliþtirme grubu, Gediz Nehri´nde kirliliði yerinde görmek amacýyla baþlattýklarý çalýþmalar hakkýnda bilgi verdi. Baþkan Kilimcigöldelioðlu, Gediz Nehri´nin Murat Daðý eteklerinden baþlayýp, Ýzmir Menemen´e kadar devam eden yolculuðunu ve sorunlarýný hazýrlanan program doðrultusunda yerinde inceleyip, hazýrlayacaklarý raporlarý ilgili birimlere sunacaklarýný söyledi.
GEMA üyelerinden oluþturulan araþtýrma ve geliþtirme grubu tarafýndan yapýlan ziyaretten memnun kaldýðýný belirten Belediye Baþkaný Hüseyin Tosun, Kula Belediyesi olarak çevre projelerine büyük önem verdiklerini bu projelerin yürütülmesi noktasýnda tüm sivil toplum örgütleri ile iþbirliði içinde olacaklarýný söyledi. Selendi Belediye Baþkan Yardýmcýsý Aþkýn Akkoç yaptýðý açýklamada,"Çevre konusunda toplum olarak önce bizler bilinçli olmak zorundayýz. Bugüne kadar sadece günü kurtarmak için projeleri hayata geçirmiþiz. Aslýnda geleceðe yönelik projeleri hayata geçirmek için gerekli çalýþmalarý yapmalýyýz"dedi.
Gediz Havzasý Erozyonla Mücadele, Aðaçlandýrma, Çevre ve Kalkýnma Vakfý (GEMA) Yönetim Kurulu üyelerinden oluþturulan araþtýrma ve geliþtirme grubunun gün boyu süren Kula ve Selendi ilçelerindeki inceleme gezileri ile ilgili olarak gözlemlerini anlatan Gema Vakfý Baþkaný Þener Kilimcigöldelioðlu, ´´Gediz Nehri´ndeki kirliliðin ana nedenlerinden biri evsel atýklar, diðeri ise sanayi atýklarýdýr. Bu kapsamda GEMA´nýn baþlatmýþ olduðu inceleme gezilerinin üçüncüsünü Kula ve Selendi ilçelerimizde gerçekleþtirdik. Bu gezimizde Kula ve Selendi ilçelerimizde evsel atýk su tesislerinin olmadýðýný öðrendik. Manisa Büyükþehir Belediyesi Manisa Su Kanalizasyon Müdürlüðü (MASKÝ) tarafýndan acilen bu iki ilçemizde evsel atýk su tesislerinin kurulmasý yönünde çalýþmalar baþlatmalýdýr. Sadece evsel atýk su tesisleri deðil çöp toplama tesislerininde oluþturmalýdýr. Bunun için gerekli projeleri hazýrlatmasý gerekiyor. Gediz Nehri ve yer altý sularýndaki kirliliðin önlenmesi için bu çalýþmalar mutlaka yapýlmalýdýr" dedi.
(SA-KE)

28.10.2014 00:49:41 TSI

Google+ WhatsApp