Halk Otobüsçüleri Sorunlarını Ankara´ya Taşıdı

Sivas´ta taşımacılık sektöründe hizmet veren halk otobüsçüleri, sorun ve sıkıntılarına Ankara´ya taşıdı. Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TEOB)´da yer alan 30 ilden temsilciler, sorunlarını ba

Sivas´ta taşımacılık sektöründe hizmet veren halk otobüsçüleri, sorun ve sıkıntılarına Ankara´ya taşıdı.
Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TEOB)´da yer alan 30 ilden temsilciler, sorunlarını başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile görüşerek mağduriyetlerini dile getirdikler ve çözüm bulunması için yardım istediler.
AK Parti´nin grup toplantısına da katılan Türkiye Özel Halk Otobüsçüleri Birliği temsilcileri, yapılan ziyaretlerde özel halk otobüslerinin sorunlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.
Sivas Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı olan Şaban Yalman, 30 temsilcinin katılımı ile gerçekleştirilen ziyaretlerde sorunları bir kez daha gündeme getirdiklerini söyledi.
Her tarafta aynı sıkıntıların yaşandığını ve çözümü için ilgili yerlerle görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Yalman, Sivas´ta günlük ortalama 10 bin civarında otobüslere ücretsiz biniş olduğunu, bunun da aylık ortalama araç başı bin 500 lira maliyet getirdiğini ifade etti.
Ücretsiz binenlerin sayısının her geçen gün arttığına vurgu yapan Yalman, devletin ve belediyelerin katkısının olmaması nedeniyle halk otobüsçülerinin mağdur olduğunu belirterek, yılbaşı itibariyle 1950 doğumluların 65 yaşına gireceğini, talebin her geçen gün arttığını ve otobüsçülerin de yükünün biraz daha artacağını kaydetti.
Mağduriyetlerinin giderilmesi için yapılan ziyaretin faydalı olduğunu dile getiren Yalman, yaptıkları ziyaretlerde sektörün haklı talepleri olduğunu, ücretsiz taşımacılık ile ilgili mağdur olan işletmecilere muhakkak destek verilmesi gerektiğini ifade ettiklerini söyledi.
(UY-AÖ-y)

27.10.2014 12:43:12 TSI

Google+ WhatsApp