KADİR GÜNEŞ VE AKLIMDA DELİ SORULAR….

KADİR GÜNEŞ VE AKLIMDA DELİ SORULAR….


Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Kadir Güneş son zamanlarda Kayseri kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Kocasinan Ziraat Odası ve Başkanı Kadir Güneş gündemden düşmüyor. Kamuoyunda dile getirilen iddialar ayyuka çıkmışken ne Güneş, ne de muhatapları açıklama yapmamak için direniyor.

Geçtiğimiz günlerde Kocasinan Ziraat Odasına Kayseri şeker Fabrikası A.Ş. tarafından hibe edilen greyderin Kocasinan Belediyesine kiraya verildiği ‘iddia’ edilmişti. Bu greyderin Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Kocasinan Ziraat Odasına çiftçinin hizmetinde kullanılmak, arazi yollarının yapılması ve açılması, diğer tarımsal faaliyetler sırasında ortaya çıkacak olan ihtiyaçların karşılanması amacı ile hibe edilmişti.

Buna karşın Kadir Güneş Ziraat Odası Başkanı olduğu 2010 yılından beri greyderi Kocasinan Belediyesine kiraya veriyor. 10 yıldır yani….  Alınan kiraların nasıl ve ne şekilde harcandığı, çiftçiye ne faydasının  olduğu  daha önce de bazı basın ve yayın organlarında meslektaşlarımız tarafından sorulmuştu.

Kadir Güneş’in sık sık Ankara’da ziyaretler gerçekleştirdiği bu ziyaretler sırasında yaptığı harcamaları ve aylık maaşlarını greyderin kiralanması neticesinde elde ettiği gelirlerden karşıladığı iddiaları artık herkes tarafından konuşulan, hatta ve hatta köy kahvelerinde demli çay muhabetlerinin ilk gündem maddesi olmuş durumda. Ancak, yukarda da ifade ettiğim gibi işin muhatapları bu konuda kulaklarının üzerine yatmayı tercih ediyor.

Greyder ile ilgili deli sorular yazdıkça aklıma geliyor;  

- Yine iddiaya göre,  belediye tarafından kiralanan ve kuruşu kuruşuna bedeli ödenen greyderin neden hafta sonlarında Kadir Güneş’in kullanımına veriliyor.

- Kadir Güneş’in ise hafta sonlarında çalıştırdığı greyderden para kazanıyor mu? Çiftçiye hizmet etsin diye verilen araçtan kazanılan para çiftçiye hizmet olarak dönüyor mu ? Alınana kira paraları Ziraat Odası kayıtlarına alınıyor mu ?  Mesela yarın oda yetkilileri, kayıtları çıkartıp çatır çatır bunun hesabını verebilir mi ?  

Geldik Başkent’e bir türlü ısınamadım Ankara’ya , dikkatimi çektiği için sormam gerek ;

Kadir Güneş’in Ankara ziyaretlerinin alt yapısında ne var.  Hadi gidersiniz, çiftçinin sorunu vardır, bakanlığa,  hatta ve hatta külliye çıkarsınız. Ama sonrasında da gelir, çıkarsınız basın toplantısına “Bakın eyyyy… Çiftçi kardeşlerim. Ankara’yı bağ yolu ettik Emmaaa. Bakın bütün sorunlarınızı çözdük” dersiniz... Çünkü, çiftçi adına işgal ettiğiniz makamları kullanarak,  yapacağınız her ziyaretin gerekçesi bu olmalı.

Halbuki bugüne kadar, hangi çiftçi sorununu dile getirdiniz hatırlayamadım ben.  Son olarak açıklanan tarımsal raporlarda Kayseri’de tarım sektörünün içler acısı hale gözler önüne... Çiftçinin borç ve faiz yükü altında ezildiği en borçlu sektörün tarım sektörü olduğu raporlanıyor. Peki bunlarla ilgili tek kelime var mı ?  YOK.

Son bir yılı hem ajansların arşivinden hem internetten taradım.  Merak eden araştırabilir.

Kayseri milletvekilleri her hafta Kayseri’ye geliyor. Ama ısrarla vekiller, Ankara’da ziyaret edilmek isteniyor. Kerametini çözen beri gelsin.

Her seferinde, meşhur Kayseri pastırması, sucuğu götürmeden olmaz demi… Ne yani Ankara’ya elimiz boş mu gidelim diyebilirler. Çuval çuval gidiyor tabiî ki. Greyder çalışıyor ya.

Kadir Güneş 10 yıldan beri Kocasinan Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürütüyor. Ayrıca hiç öyle bir zorunluluk olmadığı halde bazı siyasetçilerin de omuz vermesi ile Ziraat Odası Koordinasyon Başkanlığı görevini de üstlenmiş durumda.

Bir de bunlara Kayseri şeker Fabrikası A.Ş. yönetim kurulu üyeliğini yakın zaman kadar devam ettirmiş. Hal böyle olunca özellikle çiftçiler Kadir Güneş’ten hizmet bekliyor. 10 parmağında 10 marifet.

 Gomünistlik bizde;  Ama, on yılda da Kadir Güneş’in çiftçinin hangi sorununu çözdüğünü de sormayalım mı ?  

İnternette geçmişi tararken gözüme çarptı. 2010 yılında Ziraat Odası Başkanı olabilmek için Buğday Borsası kurma vaadinde bulunmuş. Nerede bu borsa? Bilenleri, İskender yemeye götüreceğim. Üstüne de kadayıf.    

Kayseri Büyükşehir ama, küçük şehir…

Anında duyuluyor konuşulanlar, Kadir Güneş Kayseri Şeker Yönetimine alınmamasını hazmedemiyormuş. Bu sebeple çeşitli faaliyetler içerisinde olduğu, 1,5 yıl sonra yapılacak olan seçimlerde aday olmak kulis kulis dolaştığı konuşuluyor.

Bu sebeple belki de destek beklediği belediye başkanları ile son zamanlarda sıkça bir araya geldiği duyuluyor... 10 yıldır ziyaret etmediği köyleri birlikte ziyaret ediyorlar.

Yine aklımda deli sorular, bugüne kadar neredeydiniz?  Çiftçinin temsil edildiği kurumlar, belediyeler, o makamlar, kimsenin babasından miras değil, efendiler, babanız bağı gibi kullanamazsınız.   

Küllük misali, deşeledikçe toz kalkıyor…

 İddialara göre; Mesela kendisi ile birlikte hareket eden mahallelere kilitli parke taşı yapılırken, az mesafeli duranların alacağı hizmet engelleniyor. Aman sayın belediye başkanları, sakın böyle tezgahlara gelmeyin. Bu tip olaylara ve bu tiplere fırsat vermeyin. İnşallah bunlar sadece dedikodudanibarettir. Ama bence araştırmak ta fayda var.

Çiftçinin hakkının alın terinin emeğinin korunması en başta Kadir Güneş’in görevidir. 10 yıldır maalesef çiftçi sorunları ile baş başa kaderine terk edilmiş. Bazı milletvekilleri ile olan samimiyetini şahsi çıkarları için kullanan ve pozisyonu bu şekilde koruyan Kadir Güneş’in misyonunu tamamlanmış gibi görünüyor.  Son olarak, (Abdulkadir, olan başkanının ismini ben bilerek ve isteyerek Kadir olarak yazdım…)

Google+ WhatsApp