Karantina Altındaki Yaşlı Kadında Mers Virüsüne Rastlanmadı Sadık Kahraman İstanbul

İstanbul´da Mers virüsü şüphesi ile 4 gün önce Eyüp Devlet Hastanesi´ne yatırılan ve oradan da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edilen 73 yaşındaki Feride A.´nın test sonuçları negatif

İstanbul´da Mers virüsü şüphesi ile 4 gün önce Eyüp Devlet Hastanesi´ne yatırılan ve oradan da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edilen 73 yaşındaki Feride A.´nın test sonuçları negatif çıktı.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz pazartesi günü 73 yaşındaki Feride A., "yüksek ateş" ve "mide bunaltısı" şikayeti ile Eyüp Devlet Hastanesi´ne kaldırılmıştı. İki hafta önce hac ibadeti nedeniyle Suudi Arabistan´dan dönen yaşlı kadının tedavisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde devam ederken, alınan kan örnekleri Ankara´ya gönderildi. 4 gündür hastanede karantina altında tutulan ve pnömoni tanısı ile klinikte takip edilen kadın hastanın, diyabet ve hipertansiyonu olduğu, Mers virüsüne rastlanılmadığı bildirildi. Feride A.´nın tedavisinin aynı hastanenin enfeksiyon ünitesinde bir süre daha devam edeceği kaydedildi.
(SK-ÖK-Y)

23.10.2014 11:44:18 TSI

Google+ WhatsApp