Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İskep İle Dezavantajlı Bireylere Yönelik Yeni Bir Hizmet Modeli Geliştiriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İskep İle Dezavantajlı Bireylere Yönelik Yeni Bir Hizmet Modeli Geliştiriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Türkiye Belediyeler Birliği önderliğinde yürütülen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında ildeki dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına girişlerinin önündeki engellerin kaldırılması ve bireylerin girişimcilik, kişisel gelişim, kariyer planlama ve mesleki eğitimler aracılığıyla istihdam edilebilirliklerinin artırılması amaçlanıyor.
Proje kapsamında düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, “Kayseri olarak 3 tane hedef grubumuz var. Biri engelliler, diğerleri yoksulluk ve yoksulluk riski olan ailelerimiz ve sokakta çalışan çocukların aileleri. Buradaki temel hedeflerimizden bir tanesi o ailelerimizi kayıt altına alarak istihdama kazandırılması, işgücüne katılması, bunların eğitimi ve rehberliğini geliştirmek amacıyla yapmış olduğumuz bir proje” dedi. Başkan Karcıoğlu’nun konuşmasının ardından Medya İlişkileri Uzmanı Nihal Togo proje hakkında katılımcılara sunum aktardı.
İSKEP, dezavantajlı bireylerin istihdam yoluyla ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması amacı doğrultusunda Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarını Geliştirme Operasyonel Programı kapsamında geliştirilmiş bir projedir. Kayseri, Bursa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Trabzon ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Kars Belediyesi, Ankara-Altında ve Keçiören, Bursa-Yıldırım, Mersin-Toroslar ilçe belediyelerinde eş zamanlı yürütülen proje ile dezavantajlı bireylere yönelik sosyal destek ve istihdam hizmetlerinin koordinasyonu ve hizmet sunumuna ilişkin yeni bir model oluşturulması hedeflenmektedir.

Google+ WhatsApp