Kayseri Temsilciliği’nin açılış programına katıldı

Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kayseri Temsilciliği’nin açılış programına katıldı.

Varoluşundan gelen merhamet, kararlılık ve azmiyle toplumları şekillendiren, yetiştiren ve güçlü bir toplumun temelini oluşturan kadınlarımıza, kendilerini ifade etme ve haklarını savunma alanında imkan sağlayacak “Kadın ve Demokrasi Derneği Kayseri Temsilciliği”nin açılış programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki, Vali Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın eşi Dilek Yurtnaç,  Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve eşi Sevil Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, KADEM Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz,ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile davetliler katıldı.
 
Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, Türk Kadınının, toplumumuzun yapısını güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru, özverinin ve sevginin kaynağı olarak karşımıza çıktığını ifade ederek, derneğin ilimize hayırlı olmasını temenni etti.
 
Kadınların haklarının hukuk kurallarıyla tanınması için Ulu Önder Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olduğunu ifade eden vali Kamçı, şunları kaydetti:
 
“Atatürk'ün, "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur." sözü kadının toplumdaki rolünün önemini açıkça göstermektedir. İlimizde de farklı sektörlerde ve sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak hizmet veren kadınlarımız, çalışmalarıyla toplumumuzun gelişmesine, insanlarımızın daha mutlu ve müreffeh bir hayat sürmelerine önemli ölçüde katkı sağlamaktadırlar.Kadınların varoluştan gelen özellikleriyle medeniyet yolunda katkıları olmadan, tam anlamıyla güçlü bir devlet olmamız düşünülemez.Bu nedenle kadınlarımıza sunulan imkanların arttırılmasının, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmemizin toplumsal huzur, barış ve gelişmede önemli rol oynayacağına inanıyorum.”
 
Vali Kamçı, son olarak, kadınlara yönelik rahatsızlık uyandıran tüm eylem ve tavırların önlenmesi adına devletimizin yanı sıra, kadın örgütlerinin, diğer sivil toplum kuruluşlarının ve basın-yayın organlarının gayretlerinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Bu kapsamda, Valiliğimizce de kadın ve çocukların mağduriyetine sebep olacak olayların önlenmesi için çalışmalar itinalı olarak sürdürülmektedir.” dedi.
 
Cevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki'de yaptığı konuşmada," Toplummuzda kadın daima el üstünde tutulmuştur. Tarihte yer alaların aksine günümüzde kadına yönelik şiddet artmakta, ayrımcılık çoğalmaktadır. KADEMİ'in Kayseri temsilciliğinin açılması bizim için ayrı bir mutluluk sebebidir." diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından KADEM Kayseri Şubesi İl Müftüsü Şahin Güven'in dualarıyla açıldı.

Google+ WhatsApp