Kürşad Tüzmen Ziraatçilerle Buluştu

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, eski Bakan Kürşad Tüzmen´i ağırladı. "Tarım ve Dış Ticaret" konulu panelin konuşmacısı olarak Ziraat Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen Tüzmen, öğrencil

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, eski Bakan Kürşad Tüzmen´i ağırladı.
"Tarım ve Dış Ticaret" konulu panelin konuşmacısı olarak Ziraat Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen Tüzmen, öğrencilere bürokrat ve Siyasi hayatı boyunca elde ettiği tecrübelerini aktardı. Dekan Prof.Dr. Ahmet Çolak´ın daveti üzerine gerçekleşen panele 300´ün üzerinde öğrenci katıldı. Dünya Çocuk ve Gençlik Hareketi Başkanı Ercan Akpınar´ında katıldığı etkinlikte Tüzmen öğrenci ve Hocalardan gelen soruları da cevaplandırdı.
Konuşmasında ihracat ve dış ticaret ile bilgiler aktaran Tüzmen, Türkiye´de tarımın ancak ürünsel bazda markalaşarak ihracatı artırabileceklerini söyledi. Tarım ürünlerinin kendi aralarında tanıtım grupları kurarak Dünya piyasasına çıktıklarını ve böylece ihracat rakamlarının arttığını açıkladı.
Türkiye´de siyaset ve ekonomi denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Kürşad Tüzmen´i ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Çolak, Ziraat Mühendisliği öğrencilerinin Dünya ile entegre olarak başarıya koşabileceklerini ülke tarımını kalkındırabileceklerini söyledi.
(BC-YHY-Y)

28.10.2014 11:07:39 TSI

Google+ WhatsApp