Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi Perdelerini Açıyor

Kuşadası´nda geçtiğimiz ay tadilatı biten ve hizmete giren Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi sanatseverlere perdelerini açıyor. Kuşadası Belediyesi´nin hizmet binasının altında bulunan meclis s

Kuşadası´nda geçtiğimiz ay tadilatı biten ve hizmete giren Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi sanatseverlere perdelerini açıyor. Kuşadası Belediyesi´nin hizmet binasının altında bulunan meclis salonu bakıma alınarak tiyatro, konser, panel, sinema salonu olarak da kullanılabilecek duruma getirildi. Kuşadası´nda geçirdiği trafik kazasında, 9 Eylül 1985 tarihinde hayatını kaybeden Erkan Yücel´in adının verildiği sahne, 27 Ekim Pazartesi günü perdelerini açacak. Açılış kokteyli saat 19.00´da Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilecek ve ardından saat 19.30´da salon açılışı yapılacak.
Açılışa Erkan Yücel´in eşi Şükran Yücel de katılacak. Tiyatro ve sinema sanatçısı Mehmet Esatoğlu´nun sunumunu yapacağı açılış programında Mesut Kara´nın hazırladığı Erkan Yücel belgeselinin gösterimi de yapılacak. Ayrıca açılışa katılan konuklar Erkan Yücel´in sanatçı kişiliği, yaşam öyküsü üzerine konuşmalar ve anı paylaşmalarında bulunacak.
Tüm Kuşadası halkını açılışa davet eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Göreve geldiği günden bu yana turizm ilçesi olan Kuşadası´nda kültür-sanat organizasyonlarına çok önem verdiklerini belirterek, "Kuşadası etkinlikleriyle kültür sanat adası olarak da adından söz ettirecek; doğal güzellikleriyle olduğu kadar ürettikleriyle de konuşulacak. Doğal güzelliklerini kültür-sanat alanında ürettikleriyle renklendirerek, çeşitlendirerek zenginliklerimizi çoğaltacağız. Kuşadası´nı kültür sanat merkezi gibi çalışacak bir salona kavuşturuyoruz. 27 Ekim´de açılacak olan Erkan Yücel Sahnesi sinema, tiyatro, konser, panel gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak" dedi.
ERKAN YÜCEL KİMDİR?
Deneme Sahnesi´nden sonra yeni kurulan Ankara Sanat Tiyatrosu´na girdi. Ayak Bacak Fabrikası, Arturo Ui´nin Önlenebilir Yükselişi, 72. Koğuş, Pazar Gezintisi, Nafile Dünya ve Ana adlı oyunları ile tanındı. Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu´nu, sonra da Ankara Halk Tiyatrosu´nu kurarak tiyatroyu Anadolu´nun bir çok yerine götürdü. O dönemde sinemada da rol aldı. 1975´te San Remo Film Şenliği´nde En iyi erkek oyuncu ödülünü alarak uluslararası alanda ödül alan ilk sinema oyuncusu oldu. Tiyatro çalışmalarına Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu´nun ardından kurduğu Ankara Halk Tiyatrosu´nda devam etti. Ankara´da yerleşik bir sahne kurdu. Erkan Yücel, toplumcu bir sanat anlayışını savundu, köy köy dolaşarak halka gösteriler sundu. Rol aldığı "Endişe", "Bereketli Topraklar Üzerinde" ve "Hakkari´de Bir Mevsim" adlı filmler yabancı film festivallerinde sayısız ödül aldı. 8 Eylül 1985´te "Sevda" filminin çekimleri sırasında Kuşadası´nda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Bu arada, 1985 yılında Kuşadası´nda geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Erkan Yücel adına Kuşadası Belediyesi son üç yıldır doğum tarihi olan 13 Mart´ta "Erkan Yücel Tiyatro Ödülü " adıyla yeni nesil tiyatroculara Erkan Yücel´i tanıtmak ve anısını sürdürmek amacıyla ödül verilmekteydi.
(ZH-İK)

25.10.2014 08:10:09 TSI

Google+ WhatsApp