Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal:

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal:

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal:

Memur-Sen Kayseri Kadınlar Komisyonu tarafından toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, "28 Şubat sadece başörtülü kadınlar üzerinden yürütülen bir operasyon değil, başı açık kadınlar üzerinden de yürütülmüş bir operasyondur" dedi.
Düzenlenen toplantıya Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Memur-Sen Kayseri Kadın Kolları Başkanı Ayten Özsoy, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Hülya Nergis ve Memur-Sen Kayseri Kadınlar Komisyonu üyeleri katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Memur-Sen Kayseri Kadın Kolları Başkanı Ayten Özsoy, "Kadın bir anne, eş, kardeş olarak baş tacıdır. Kadınların toplumdaki önemi ve konumunun tartışılamayacağı açık ve nettir. Kadınları başarılı olmayan bir milletin, devletin başarılı olması düşünülemez. Kadınların üretime yönetime katılma imkanına kavuştukları her ülkede toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan ise, "Bildiğiniz gibi Memur-Sen’in 20. kuruluş yıldönümü oldu. 20. yılında Memur-Sen’in hedefi 1 milyon üyedir. Üye kampanyasına desteklerinizi bekliyorum" diye konuştu.
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal ise, "Devleti denetleyen en önemli merkezlerin başında STK’lar gelir. Bizler Memur-Sen olarak büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kadınlar dünyada savaşların, çatışmaların çözüm mekanizması olmuşlardır. 28 Şubat gibi ağır bir darbeden geçtik. 28 Şubat sadece başörtülü kadınlar üzerinden yürütülen bir operasyon değil, başı açık kadınlar üzerinden de yürütülmüş bir operasyondur. Kadınlar burada kutuplaşmaya itildiler. Bunu çok iyi bilmemiz gerekir. O açıdan kadınlar olarak kadınlar olarak kendimiz temsil edebiliriz. Kadınlar sessizdir fakat bağırınca sesleri çok çıkar" şeklinde konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Hülya Nergis de, "Memur-Sen’in 350 bine yakın üyesinin kadın olması güzel birşey. Bildiğiniz gibi bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Cumhuriyetin kadınlara bıraktığı birçok şey var. Bunlardan işte bazıları seçme ve seçilme hakkı verildi. Eğitimde kadınların yeri çok fazla. Bunun gibi birçok örnek gösterebiliriz" diye konuştu.

Google+ WhatsApp