MÜSİAD Kayseri Şubesi 2019’u değerlendirdi

MÜSİAD Kayseri Şubesi 2019’u değerlendirdi

“Ekonomik olarak harpten çıktık” Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi, 2019 yılını değerlendirirken, 2020’den beklentilerini de sıraladı. Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Subaşı ise, Türkiye’ye ekonomik saldırıların 6 yıl önce Gezi olaylarıyla başladığını ileri sürdü.

Yeni  Binada, medya mensuplarıyla bir araya gelen  ve 2019 faaliyetlerini anlatan Kütahneci, karşılıklı ziyaretler ve iş görüşmeleri hakkında bilgi verdi. İşadamlarına yönelik eğitim seminerleri düzenlediklerini ifade eden Kütahneci, “Kayseri’nin gerçek vizyonuyla alakalı çalışmalar yaptık. Bu yönde eğitim faaliyetleri ve programlar düzenledik. İşadamlarımıza faydalı işler yapmaya çalıştık” dedi.  Kütahneci, basın mensuplarına  yeni hizmet binası hakkında da bilgi verdi.
Yönetim kurulu üyesi Mustafa Subaşı ise, ekoonmik anlamda ülke olarak ciddi,  iç ve dış saldırılara maruz kalındığını belirtti. Bu saldırıların 6 yıl önce Gezi olaylarıyla başladığını öne süren Subaşı, “6 yıldır ekonomik harp, savaş halindeydik. Bu süreçte faiz, enflasyon, işsizlik yükseldi. Yapılan müdahalelerle ekonomi yeni yeni dengeleniyor. Faiz oranları tekrar tek haneli rakamlara indi. Sancılı süreç geride kaldı. Döviz yeniden stabil oldu. Ekonomide lokomotif olan inşaat sektörü yeniden canlanmaya başladı. İhraca, üretim yapanlara yönelik yapılacak destek paketleri ile 2020 ekonomik anlamda çok daha iyi olacak” diye konuştu.
 
Haber:Mehmet Yazıcı

Google+ WhatsApp