Provalar Tamamlandı, Geri Sayım Başladı

Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 91´inci yıl dönümünde muhteşem bir etkinliğin altına imza atmaya hazırlanıyor. Provalarını tamamlayan Cumhuriyet sevdalısı 1923 kişi saat 19.23´te Smyrna

Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 91´inci yıl dönümünde muhteşem bir etkinliğin altına imza atmaya hazırlanıyor. Provalarını tamamlayan Cumhuriyet sevdalısı 1923 kişi saat 19.23´te Smyrna Meydanı´nda aynı anda zeybek oynayıp, 1923 rakamını oluşturacak. Daha sonra sahne alacak Türk pop müziğinin sevilen ismi Murat Boz şarkılarıyla İzmirlileri coşturacak.
Bayraklı Belediyesi tarafından 29 Ekim´de gerçekleştirilecek "Cumhuriyet" etkinliğine sayılı dakikalar kala heyecan doruğa çıktı. Cumhuriyetin kuruluşunun 91´inci yıl dönümünde 1923 kişi Smyra Meydanı´nda saat 19.23´ü gösterdiğinde aynı anda zeybek oynayıp, 1923 rakamını oluşturacak. Ardından da muhteşem havai fişek gösterisi gerçekleştirilerek görsel bir şölen yaşanacak. Cumhuriyet sevdalıları üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk´ün resminin yer aldığı ve arkasında, "ilk günün heyecanıyla 1923" yazan beyaz tişörtler giyecek. Ünlü sanatçı Murat Boz ise şarkılarını bu sefer Cumhuriyet ve İzmirliler için söyleyecek.
PROVALAR TAMAMLANDI
Cumhuriyet Bayramı´nın ruhuna uygun olarak 29 Ekim Çarşamba günü zeybek oynayacak cumhuriyet sevdalısı 1923 kişi aylar süren çalışmalarını önceki gün tamamlandı. Bayraklı Belediyesi´ne ait 20 Semt Merkezi´nde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu antrenörleri tarafından gerçekleştirilen eğitimler vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Gönüllüler arasında ev hanımları, Bayraklı Belediyesi Semt Evleri kursiyerleri, öğrenciler, emekliler, 7´den 70´e her yaştan ve meslekten vatandaşlar yer alıyor.
MUHTEŞEM BİR ŞÖLEN OLACAK
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, tüm İzmirlileri 29 Ekim´de Smyra Meydanı´na beklediklerini belirterek, "O gün muhteşem bir görsel şölen yaşayacağız. Tüm hemşerilerimizi etkinliğimize bekliyoruz" dedi.
(MD-Y)

27.10.2014 11:10:59 TSI

Google+ WhatsApp