Sel Karayolunu Ulaşıma Kapattı

Giresun´da etkili olan yağışın ardından oluşan sel nedeniyle Giresun-Şebinkarahisar karayolu 5 saat trafiğe kapalı kaldı. Doğu Karadeniz Bölgesi´nde şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Dün akş

Giresun´da etkili olan yağışın ardından oluşan sel nedeniyle Giresun-Şebinkarahisar karayolu 5 saat trafiğe kapalı kaldı.
Doğu Karadeniz Bölgesi´nde şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde şiddetlenen yağış; Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize´de etkili oldu. Yağış bazı yerleşim birimlerinde taşkın ve su baskınlarıyla heyelana yol açarken; bazı yollar kapandı, insanlar mahsur kaldı, enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrikler kesildi.
Giresun´un Dereli ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan HES inşaatının tünelindeki sular karayolunu tahrip ederken, ilçeye ulaşım kapandı. Yapılan çalışmalar neticesinde Giresun-Şebinkarahisar karayolu kontrollü olarak trafiğe açıldı.
Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gece saat 03.00´ten itibaren etkili olan sağanak yağış sonrası Dereli´ye 5 kilometre uzaklıktaki yeni yapılan HES inşaatındaki su tünelinin çıkışından çıkan sular karayoluna taştı. Yaklaşık 5 saat ulaşıma kapanan yol Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince açıldı. Trafik polis ve jandarma ekiplerince kontrollü olarak akmaya başladı. HES´in santral binalarında yıkımlar oluştu. Sağanak yağış hala devam ediyor. Mal kayıpları var ama can kaybının olmaması olaydaki tek sevindirici unsur. Bölgede tedbirler alınıyor" dedi.
(EKT-EK-YHY-Y)

19.10.2014 13:02:05 TSI

Google+ WhatsApp