Sesob Başkanı Köksal:-"okul Salonları Kiraya Verilmemeli"

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, okul salonlarının düğün soluna işleten esnafı mağdur ettiğini belirterek, bu uygulamaya son verilmesini istedi. Köksal yaptığı açıklamada,

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, okul salonlarının düğün soluna işleten esnafı mağdur ettiğini belirterek, bu uygulamaya son verilmesini istedi.
Köksal yaptığı açıklamada, özellikle okulların ruhsatı olmadığı halde, salonlarını düğün, nişan ve özel günler için kiraya verdiğini bunun da bu sektörde çalışan esnafları mağdur ettiğini söyledi.
Şehir de bulunan düğün salonlarının devletle rekabet etmesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Köksal, "Şehrimizde faaliyet gösteren düğün salonu işletmecisi esnaflarımız vergisini, kirasını, SSK´sını ödeyerek ayakta kalabilmektedir. Zaten bu sektör sezonluk olduğu için esnafımız belirli aylarda çalışmaktadır. Özelikle okul salonlarının daha ucuz paralarla düğün, nişan ve özel günlere kiraya verilmesi bizim salon işletmecisi esnafımızı mağdur etmektedir. Okullarda yapılan düğün, nişan ve sünnet törenlerinin bir daha ki dönemde tekrar kiraya verilmemesini ümit ediyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü´müze de resmi olarak yazı yazarak esnafımızın mağduriyetini bir kez daha gündeme getireceğiz" dedi.
Esnaflardan gelen şikayet üzerine Cem Vakfı´nın da binadaki salonu düğünler için kiraya verdiğini vurgulayan Köksal, konuyla ilgili olarak Cem Vakfı Başkanı Ali Akyıldız ile görüştüğünü ve kendilerinin salonu düğünler için kiraya vermediğini kendisine söylediğini de dile getirdi.
Köksal, ülke ekonomisine katkı sağlayan bu işletmelerin, bu mağduriyetlerinin giderilmesi için yeni bir düzenlemenin mutlaka yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
(UY-AÖ-Y)

27.10.2014 13:24:16 TSI

Google+ WhatsApp